Із російського полону повернулися захисники з Харківщини

Відбувся черговий обмін військовополоненими.

Додому повернулися захисники Донеччини, а також харківського, запорізького, херсонського, луганському та сумського напрямків.

У неділю 11 червня Україна повернула додому 95 захисників, які перебували у російському полоні. Як повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, серед них є військові з Харківщини.

«Дякую Офісу президента, Координаційному штабу з питань поводження із військовополоненими, зокрема і нашому Східному регіональному центру, що знаходиться в Харкові, та усім, хто допомагає повертати наших людей. ХОВА тримає постійний зв’язок та підтримує родини наших військових, які потрапили в полон», — зазначив Синєгубов.

За інформацією Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, серед звільнених із полону окупантів 51 військовий Збройних сил України, зокрема 15 тероборонівців, 29 бійців Національної гвардії, 11 прикордонників і четверо військових моряків. Також додому повернулися оборонці, які перебували у полоні російської приватної військової компанії «Вагнер» і підрозділу «Ахмат».

«Завдяки взаємодії представників Сил безпеки та оборони, уряду та команди Офісу Президента цього разу повернуто з полону захисників Маріуполя (у тому числі «Азовсталі») та острова «Зміїний». Додому їдуть полонені з ЧАЕС. 27 Оборонців захищали донецький напрямок (з них п’ятеро з-під міста Бахмут). Є захисники харківського, запорізького, херсонського, луганського та сумського напрямків», — розповіли у Координаційному штабі.

Цього разу усі військовополонені, які повернулися додому, — чоловіки, семеро захисників виконували «вертолітну» місію Головного управління розвідки до захопленого Маріуполя. Троє захисників перебували у статусі «пошук особи». У Координаційному штабі зазначили, що деякі бійці повернулися додому з пораненнями.

«Серед повернутих також четверо з важкими пораненнями. Один звільнений має суттєву втрату ваги (30 кілограмів), є військові з ускладненням хвороб. Усі вони отримають необхідну реабілітацію та зустрінуться з рідними, яких не бачили багато місяців», — розповіли у Координаційному штабі.

Фото: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими Фото: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими Фото: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими Фото: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими Фото: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими Фото: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими Фото: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими Фото: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими ПопереднійНаступний

Як писав UA-NEWS.in.ua, 25 травня Україна повернула з російського полону 106 військових, які обороняли Україну неподалік Бахмута. Дев’ятеро з них — жителі Харківської області.

Джерело

Новости Украины