Ізраїль надасть Україні обладнання для боротьби з безпілотниками

Оборонна компанія планує поставити систему захисту від БПЛА Україні через посередника у Польщі.

Антидрони можуть бути використані для боротьби з безпілотниками, які постачає росії Іран. За даними ізраїльських ЗМІ, неназвана оборонна компанія планує поставити систему захисту від БПЛА Україні через посередника у Польщі.

«Дуже важливою є ця допомога для нас. Іранські дрони-камікадже завдають великих проблем для наших бійців на фронті», — написав у ТК воєнний журналіст Андрій Цаплієнко, інформує Dailylviv.com.

Незважаючи на те, що система кваліфікується як «передова оборонна технологія», яку Ізраїль заборонив продавати в Україну, ані національний уряд, ані міністерство оборони, здається, не схильні скасувати поставку засобів проти БПЛА, які можуть використовуватися проти безпілотних літальних апаратів, поставлених Іраном в Росію.

Упродовж більшої частини конфлікту Тель-Авів переважно намагався зберегти свої відносини з Москвою, не приймаючи жодної сторони. Це включало відмову приєднатися до групи  держав, які підтримують Україну військовою допомогою. Повідомляється, що ще до вторгнення Ізраїль скасував плани США оснастити Київ ізраїльськими ракетними батареями ППО «Залізний купол». 

Збиті чотири російських дрони-камікадзе

Безпілотники на Львівщині вважатимуть шпигунством та диверсійною роботою на користь ворога

Безпілотники з Білорусі ведуть розвідку над територією заходу України

Армія дронів: бійці ЗСУ отримають супердрони з технологією штучного інтелекту

США нададуть Україні дрони-вбивці: що вони можуть

Дрон знищив російський танк з 15-ма окупантами, — СБУ

Джерело

Новости Украины