Ізраїль заявив про повне оточення міста Газа

Ізраїль заявив про повне оточення міста Газа

Фото: Getty Images

Ізраїльські військовослужбовці повністю оточили територію Гази — найбільшого міста у Секторі Гази. Про це під час брифінгу заявив речник Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) Даніель Хагарі.

— Наші війська завершили оточення міста Газа, центру діяльності ХАМАС…Термін «припинення вогню» на даний момент взагалі не розглядається, — сказав Хагарі.

У соцмережі X ЦАХАЛ повідомив, що військовослужбовці зіткнулися з кількома загонами терористів на території Сектора Гази і вбили їх.

— Бійці ЦАХАЛу продовжують вести запеклі бої проти терористів ХАМАС у Секторі Гази, виявляючи багато зброї та знищуючи інфраструктуру терористів поруч з військовими комплексами організації ХАМАС. Під час перестрілок, які вели наші сили, було знищено близько 130 терористів, — сказано у повідомленні ЦАХАЛу.

31 жовтня Ізраїль оголосив про початок наземної операції у Секторі Гази. Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху відхилив заклик ООН до припинення вогню через погіршення гуманітарної ситуації у Секторі Гази і заявив, що «настав час для війни».

 

Джерело

Новости Украины