Як функції виконують хрестовина та насос у пральній машинці та причини їх поломок

Сучасні моделі пральних машин є достатньо надійними в експлуатації та довговічними, проте навіть такі агрегати в силу певних причин можуть виходити з ладу. Досить часто причиною несправності пральної машинки є несправності пов’язані з хрестовиною – алюмінієвою конструкцією з трьома кінцями, всередині яких є сталевий сердечник та посадкове бронзове кільце. Кожна хрестовина до пральної машини з’єднує барабан з завантаженою для прання білизною з двигуном, який через хрестовину заставляє барабан обертатися задля більш ефективного прання. Вихід з ладу хрестовин для пральних машин може бути пов’язаний з природнім зношуванням металу, пошкодженням бронзової втулки через використання неякісних пральних порошків та фізичним стиранням підшипника або сальника, які забезпечують герметичність кріплення хрестовини.      

В чому небезпека виходу з ладу хрестовин у пральній машинці

Кожна хрестовина у пральній машині виконує надважливу функцію, адже саме завдяки хрестовині здійснюється обертання барабана з білизною відповідно до заданої користувачем програми для прання. Будь-яка яка поломка, пов’язана з хрестовиною пральної машини є достатньо серйозною, адже для того, щоб повести ремонт чи заміну зазначеної деталі знадобиться повне розбирання вказаного побутового агрегату. 

Характерними ознаками, за якими можна визначити появу несправності хрестовини пральної машини є:

  • поява неприродніх (нетипових) шумів під час процесу прання незалежно від обраного режиму;
  • утрудненість або надто велика повільність, з якою відбувається обертання барабана з завантаженою у ньому білизною;
  • поява скреготу, що виникає відразу після запуску пральної машинки в експлуатацію.

Несправність хрестовини у пральній машині призводить до порушення режиму прання та досить часто призводить до більш серйозних поломок, відтак відразу після появи перелічених вище ознак поломки, експлуатацію пральної машинки варто негайно припинити, а для усунення причин поломки потрібно звернутися до фахівців спеціалізованих сервісних служб які проведуть заміну хрестовини.

Які функції насосів для пральних машин та причини їх поломок

Конструкція кожної пральної машинки передбачає використання спеціального насосу (помпи) для викачування відпрацьованої після прання води та закачування води з водопровідної системи на початковому етапі прання. Крім того, якісний насос для стиральной машины виконує фільтрувальні функції, здійснюючи певне очищення відпрацьованої води перед її скиданням в каналізаційну систему.     

Несправність помп у пральних машинках може бути пов’язаною з природним (фізичним) зношенням певних деталей, механічним пошкодженням кріплення насосу, його засміченням через надмірну кількість бруду та твердих часточок у відпрацьованій воді тощо. Несправність насоса призводить до неповного викачування відпрацьованої води з пральної машинки, тому подальша експлуатація даного побутового агрегату стане неможливою до повної заміни помпи.

Новости Украины