Як працює тест полоска для глюкометру

Люди які мають підтверджений діагноз сахарний діабет першого та другого типу повинні регулярно стежити за станом свого здоров’я та контролювати цукор у крові. При такому захворюванні відбувається недостатнє вироблення інсуліну який і відповідає за контроль над рівнем глюкози. Щоб контролювати рівень цукру в крові в домашніх умовах варто застосовувати глюкометр та спеціальні смужки до нього. Тест-смужка для глюкометра представляє собою індивідуальний розхідних матеріал, без якого проведення виміру на рівень цукру просто не можливий.

Як працює тест полоска для глюкометру

На поверхню тест-смужки наноситься реагент який при взаємодії з кров’ю утворює хімічну реакцію. Такі смужки можуть мати різні вимірювання. При фотометричному вимірюванні, показником виступає зміна фарбування смужки, а при електрохімічному вимірюванні до уваги береться сила виникаючого струму. Результат отриманих даних можна побачити на екрані глюкометру. Смужки можуть бути виготовлені з пластиком або з паперу, де є можливість нанесення необхідного реагенту.

Враховуючи той факт, що глюкометри бувають від різних виробників, то і їх системи вимірів можуть відрізнятися. Тому необхідно підбирати тест-смужки виключно під конкретну модель глюкометру. Які саме смужки необхідні для того чи іншого глюкометру прописано в інструкції до нього.

Як вибрати тест-смужки для глюкометра?

Простота функціоналу самих глюкометрів та тест смужок має досить бюджетні матеріали для їх створення, тому вартість на смужки досить лояльна.

В каталозі компанії Оrtomedica представлений великий вибір тест смужок для різних моделей глюкометрів. Представлені смужки на нашому сайті мають детальний опис, що значно спрощує процес пошуку необхідних товарів. Матеріали мають високу чутливість до глюкози, що забезпечує надійний результат дослідження.

Що стосується використання смужок, то частіше за все смужки для нових моделей можна використовувати й ті, які були випущені раніше. Проте, смужки для застарілих моделей на більш нові глюкометри вірогідніше за все просто не підійдуть. Смужки мають два варіанти пакування — в тубусі та кожна окремо.

Якщо смужки запаковані в тубус, то їх срок придатності 3 місяці з моменту його відкриття. Якщо ж смужки мають поштучне пакування, то срок придатності вказаний на упаковці. Зверніть увагу, що смужки з поштучним пакуванням будуть більш зручними для людей котрі не мають необхідності проводити регулярні вимірювання рівня цукру. Використання прострочених смужок може призвести до хибних результатів. Повторне використання смужки заборонено, це одноразовий елемент.

Як правильно зберігати тест смужки

Інколи користувачі глюкометрів можуть помічати, що апарат видає некоректний результат рівня глюкози. Таке можливо при використанні прострочених смужок, або при ігноруванні правил їх використання. Якщо у вас смужки з тубусу, то ні в якому разі його не можна залишати відчиненим. Саме вимірювання рівня глюкози в крові базується на хімічних реакціях, якщо відбувається проникнення повітря, то можуть змінюватися властивості цих реакцій. Тому діставати тест смужку необхідно лише перед самим використанням.

При проведенні процедури достатньо лише однієї краплі крові. При цьому важливо слідкувати, щоб волога та бруд не потрапили в зону проведення процедури.

Прямі сонячні промені не повинні потрапляти на смужки, їх варто зберігати при температурі 4 °C — 30 °C.

Придбати тест смужки для глюкометрів, або сам апарат для вимірювання рівня цукру в крові можна придбати в стаціонарних магазинах нашої компанії або на офіційному сайті. Будьте здорові, та за необхідності звертайтесь за якісною консультацією та придбанням необхідних товарів.

Новости Украины