Як правильно вибрати термобілизну для дитини?

Діти здебільшого дуже непосидючі, вони постійно бігають, стрибають, грають у рухливі ігри зі своїми друзями. І якщо влітку проблеми з тим, як одягнутися, практично не виникає, то восени, взимку, навесні вона встає дуже гостро, оскільки неправильне вбрання може призвести не лише до дискомфорту, а й до простудних захворювань. Фізична активність завжди призводить до підвищеного потовиділення. А вологий одяг плюс холод та вітер – гарантоване переохолодження. Одягнете дитину занадто легко — вона замерзне, одягнете, навпаки, занадто тепло — вона теж замерзне. Що ж робити?

Вихід є – купити утеплені штани для хлопчика або дівчинки на сайті athletics.kiev.ua! Вибір термобілизни для дитини — захід відповідальний і потребує певних знань. Тим більше, якщо одяг підбирається для маленької дитини. Ми розповімо вам про деякі нюанси, які, сподіваємось, допоможуть зробити правильний вибір.

Як працює термобілизна для дітей

Тканина, що використовується у виробництві базового шару термобілизни для дітей, має особливу структуру, за рахунок чого вона відводить вологу та зберігає тепло. Таким чином, дитина завжди буде в сухості та комфорті. Сама собою термобілизна може і не зігрівати. У погану погоду її обов’язково доповнюють утеплюючим та вітро-, вологозахисним шаром.

Утеплюючий шар – як правило, фліс. Також це може бути одяг із комбінованого складу – шерсть плюс штучний матеріал.

А від вітру та вологи захистить утеплена куртка, виконана за сучасними технологіями, або мембранна ветровка.

Основна характеристика, яка поєднує всі три шари – функціональність. Волога вбирається термобілизною та випаровується – якщо погода тепла, і термобілизна виконує роль основного одягу. Або вона транспортується далі — на фліс, та/або на куртку, звідки вже випаровується остаточно.

Важливо розуміти, що якщо поєднувати функціональну білизну із звичайним одягом, який вбирає, але не випаровує вологу, або який не тільки не продувається вітром, але й не дихає, належного ефекту ви не отримаєте. Піт нікуди не дінеться і залишиться всередині «конструкції». Зверніть увагу на мембранні курточки — серед них є цілком доступні варіанти. І відмовтеся від звичайної вовни та бавовни – нехай вони залишаться для ситуацій, коли високої активності не передбачається.

З чого роблять термобілизну

Використовувані у виробництві матеріали – це синтетика (поліамід, поліестер тощо), а також шерсть мериносів.

Шерсть мериносів — хоч і натуральний матеріал, але на відміну від звичайної вовни або бавовни, він під час активного носіння, намокаючи, продовжує зігрівати, а також непогано виводить вологу.

При використанні синтетики випаровування вологи буде практично миттєвим, але вона гірше гріє. Її використовують у лінійках для насичених спортивних тренувань.

Також спортивні бренди поєднують шерсть із синтетикою, отримуючи широкий спектр футболок та штанів з різними властивостями. Але основний принцип такий — що більше синтетики — то швидше випаровується волога. Чим більше вовни – тим тепліший виріб.

Таким чином, якщо ви шукаєте термобілизну для прогулянок і повсякденного носіння, вам підійде шерсть (яка здатна захистити від лютих морозів). Якщо дитина займається спортом, зверніть увагу на синтетичні або комбіновані лінійки базового шару.

Відмінна термобілизна для дитини пропонують такі бренди, як Craft (є вовняні, так і штучні комплекти), Ordana (вироби з матеріалу Polartec), Smartwool (вовна), Odlo (синтетика).

У будь-якому випадку перед покупкою дивіться характеристики, кожен виробник завжди вказує на яку температуру та активність розрахована термобілизна.

Не тільки комфортно, а й універсально

Цікаво, що та сама річ може використовуватися в широкому температурному діапазоні. Що мається на увазі? Розглянемо з прикладу футболки Performance Warm Kids від Odlo.

У межах від +15 до -7 вона зігріватиме при низькій активності. Якщо активність середня, у ній буде зручно від нуля до -15. А при -12 — -25 в ній можна займатися спортом на вулиці в мороз (саме собою, доповнюючи відповідним другим і третім шаром). Таким чином, купивши для дитини комплект термобілизни, ви отримаєте універсальну річ, в якій можна і гуляти, і тренуватися залежно від ситуації. Погодьтеся, бавовна такою перевагою похвалитися не може.

Як вибрати розмір

Оскільки діти швидко ростуть, батьки часто купують одяг на виріст. У випадку зі звичайним одягом це може і виправдано, але тільки не з термобілизною. Щоб не втратити своєї функціональності, воно повинно прилягати до тіла. В іншому випадку воно не відводитиме вологу, ні зберігатиме тепло. Тому вибирайте саме той розмір, який у вашої дитини зараз. Важливо також простежити, щоб термобілизна не тиснула і не заважало рухатися.

Новости Украины