Як вибрати машину: на що варто зважати?

Для багатьох автомобіль – важлива частина життя. Незалежно від того, це буде перший транспортний засіб або черговий, слід відповідально його підібрати. Бажано визначитися, це буде нова машина чи та, яка вже мала власників. А після придбання можна легко в Україні купити номера на авто, які вам сподобаються.

Вибираючи автомобіль, дуже важливо враховувати те, для чого ви будете його використовувати. Сьогодні існує тренд на моделі позашляховиків. І, піддаючись моді, потенційні покупці часто шукають варіанти, які їм не дуже потрібні або які вони не можуть використовувати. Купівля автомобіля – це важливий і відповідальний крок, тому завжди варто зважати на можливості й власні потреби.

Чим більша машина, тим краще?

Українці купують багато машин із інших країн Європи. І от в Європейському Союзі вже наполягають дотримуватися певних стандартах викидів. Це змушує виробників шукати альтернативні рішення щодо моторизації та палива. Більші автомобілі (зокрема сегмент позашляховиків) сьогодні показують своєрідний статус у суспільстві. Та купувати такі машини не завжди раціонально.

Ця тенденція панує декілька років, і на другий план відходять класичні універсали, седани чи мінівени (MPV). Ми часто вибираємо автомобілі, які навіть не відповідають нашим реальним вимогам, але прагнемо досягти певного соціального іміджу.

Якщо поглянути на дороги сьогодні, то можна побачити, що в більшості цих автомобілів сидить тільки одна людина. Це напряму впливає на те, що збільшується кількість викидів. Тому надзвичайно важливо зробити вибір сумлінним і розумним, враховуючи це.

Як правильно вибрати автомобіль? 

Якщо ви вже потрапили в ситуацію, коли вам потрібно купити або замінити машину, краще зробити хоча б невеликий аналіз. Він повинен містити всі важливі аспекти, яких ви будете дотримуватися. Наприклад:

  • обладнання;
  • автоматика/ручне управління;
  • розміри;
  • характер і частота використання;
  • максимальний бюджет.

Сьогодні на ринку є ряд нових і вживаних автомобілів, які не відповідають потребам користувачів і купуються необдумано. Звичайно, відчуття володіння великим, розкішним і потужним авто – чудове. Та якщо транспортний засіб не відповідає вашим реальним потребам, із часом можна пошкодувати про таку покупку. Завдяки аналізу та раціональному мисленню є можливість запобігти цьому і часто заощадити багато грошей.

Багато людей вирішують купити вживану машину, тому що різниця в ціні між новою і бу доволі велика. Та тоді важливо розуміти, що, швидше за все, ми не зможемо мати все, що хочемо. Наприклад, ви маєте обмежений бюджет і знаєте, що вам не потрібна машина старша за три роки. Тоді або не вдасться вкластися в бюджет, або машина матиме більший пробіг або низьку комплектацію. Або нам доведеться задовольнятися механічною, а не автоматичною коробкою передач. Купуючи машини бу, зазвичай ми маємо жертвувати чимось за рахунок іншого.

Тож завжди намагайтеся вибрати транспортний засіб відповідно до заздалегідь визначених і раціональних критеріїв. Не дозволяйте емоціям вирішувати за вас. І хоч сьогодні багато хто купує машину лише заради іміджу – щоб сподобатися, часто це коштує грошей, які ми могли б використовувати значно ефективніше.

Новости Украины