Як вибрати пилосос для дому

Пилосос, сьогодні просто незамінна побутова техніка, яка допомагає господиням утримувати своє затишне гніздечко в чистоті, тому дуже важливо мати в будинку пилосос, що відповідає вашим запитам і потребам. Наприклад, обираючи samsung пилосос для власної сім’ї, важливо насамперед зорієнтуватися у відповідному ціновому діапазоні, а також у влаштуванні бажаного «пожирача пилу і сміття», а також звернути увагу ще на кілька важливих моментів.

Перш за все, варто усвідомити, що орієнтуватися лише на дизайн, а також на саму ціну пилососа просто нерозумно, оскільки важливіше і правильніше за все орієнтуватися на технічні властивості бажаної моделі.

Тип пилозбірника

  • Мішок — найзвичніший, а також недорогий вид пилозбірника. Такі мішки бувають як багаторазовими, зробленими зі спеціальної тканини, так і паперовими, тобто одноразовими. У такому тканинному мішку зазвичай затримуються лише великі частинки пилу і сміття, а ось дрібні він легко пропускає. Крім того, не дуже то приємно і зручно вичищати, а тим більше прати такий мішок для пилу. Паперові мішки затримують вже більш дрібні частинки пилу, проте їх постійно потрібно міняти, а тому їх часто потрібно докуповувати. До того ж, що в тканинному, що в паперовому мішку можуть розплодитися різні шкідливі бактерії, а також кліщі, якщо його довго не міняти.
  • Контейнер під пил добре збирає пил і не потребує заміни, оскільки після прибирання його потрібно просто гарненько промити водою і висушити. Однак, вони досить дорогі порівняно з подібними моделями з мішками для були. До того ж, вони дуже голосно працюють, тож його буде чутно на весь під’їзд.
  • Водяний фільтр для пилу допоможе створити в оселі ідеальний мікроклімат, оскільки, всмоктуючи повітря, пилосос промиває його водою і збирає намоклий пил в окремому контейнері. Безумовно, такий водяний пилосос дуже ефективний, проте його дорожнеча далеко не всім по кишені;

Додаткова фільтрація

Потрапляючи в пилосос, повітря повертається назад у кімнату, тому додаткова фільтрація дуже важлива, щоб повітря, що видувається, не містило пилу, оскільки це може навіть викликати алергію. Нера-фільтри, а також водяні фільтри затримують максимальну кількість пилу.

Потужність

Споживана потужність, а також потужність всмоктування не завжди мають бути максимальними. Усе залежить від покриття, яке потрібно пропилососити. Найменша потужність потрібна для чищення, наприклад, ламінату, а найбільша для чищення килимів із довгим ворсом.

Вибирайте пилосос, який підійде вам і за ціною, і за габаритами, і, звісно, за своїми функціями, тоді в домі буде чисто і затишно.

Новости Украины