Курячі стегенця є верхньою частиною курячої ніжки, де зазвичай є більше т.з. темного м’яса, яке має більш виражений смак, на відміну від білого курячого м’яса. Курячі стегенця є більш ніжними та соковитими і водночас не надто жирними, є досить м’якими на смак, в порівнянні з качиним м’ясом чи іншою дичиною. Приготування курячих стегенець можливе методом обсмажування та запікання, тушкування та приготування на грилі. Під час приготування курячі стегенця, на відміну від білого м’яса, яке міститься в курячій грудці, дуже важко пересмажити, навіть за умови що вони запікаються в духовці дещо довше від зазначеного в рецепті часу, вони залишаються достатньо соковитими та м’якими, на відміну від м’яса грудинки, яке стане надміру пересушеним та несмачним.
Як смачно приготовити курячі стегенця
Рецептів приготування курячих стегенець достатньо багато і кожен професійний кухар має свій улюблений метод отримання неперевершеного смаку. Завдяки жиру, що зберігається під шкірою в стегенцях, смак приготовлених стегенець є більш інтенсивним та насиченим в порівнянні з філейною частиною. Для того, щоб приготувати неперевершені за смаком курячі бедра рецепт від Торчин рекомендує скористатися томатним кетчупом «Лагідний».
Приготовлені з використанням томатно-перцевого соусу курячі стегенця стануть центральним блюдом будь-якого святкового столу, а їхній неперевершений смак буде гідно оцінений справжніми гурманами завдяки поєднанню дещо незвичних кулінарних інгредієнтів. Завдяки маринаду, який окрім томатного кетчупу містить певну кількість натурального меду та спецій, смак курячих стегенець нагадувати аромати африканського Марокко – сонячної країни з безліччю прянощів, неймовірних краєвидів та унікальних за смаком африканських вин.
Перед приготуванням курячі стегенця змащують перцево-томатним соусом, для отримання якого кетчуп Торчин «Лагідний» змішують з червоним вином, поєднання яких дозволяє отримати неймовірно м’яке та соковите куряче м’ясо під золотистою скоринкою з медовим присмаком.
Які інгредієнти потрібні для приготування курячих стегенець
Головними інгредієнтами, які потрібні для приготування центральної страви святкової вечері, є звичайно ж курячі стегенця в кількості 3 штуки та кетчуп відомої та популярної в українських господинь компанії «Торчин» з ніжними та лагідним смаком, який так і називається «Лагідний». Загалом на три курячі стегна знадобиться 150 грамів кетчупу.
Окрім стегенець та кетчупу для забезпечення належного смаку та привабливого зовнішнього вигляду приготовлених курячих стегон потрібно підготовити:
- 10 грамів перцю в горошках, краще взяти суміш з декількох різновидів горошин та 5 грамів паприки – порошкоподібної приправи, виготовленої на основі червоного стручкового перцю;
- 40 мл сухого червоного вина, 10 грамів меду та 20 грамів вершкового масла;
- 25 мл рослинної олії, 20 зелені петрушки, чотири зубчики часнику та одну цибулину.
Для приготування маринаду перець горошком потрібно розтерти в ступці, часник та цибулю – натерти на дрібній терці, петрушку – дрібно нарізати. Далі отримані інгредієнти перемішуємо з паприкою, кетчупом та вином і натираємо маринадом курячі стегенця, після чого вони повинні «подружитися» з маринадом впродовж години. Запікати натерті маринадом стегенця потрібно впродовж години в духовці, попередньо нагрітій до температури 170 градусів. Смакуйте на здоров’я!