Жертвами стали діти: дружина футболіста «Шахтаря» поскаржилася на расизм в Україні

Родина Дентіньо
/ Instagram

Відома бразильська модель Дані Соуза, яка є дружиною універсального хавбека «Шахтаря» Дентіньо, повідала, що її донькам доводилося стикатися з проявами расизму в Україні.

Про це вона розповіла у інтерв’ю Yahoo Sports. У родині Дентіньо підростає троє дітей: 8-річний Бруно Лукас, а також 6-річні дівчатка-двійнята Рафаелла і Софія.

Читайте також: Нагадали про расизм: у дебюті матчу «Динамо» – «Шахтар» на поле з неба впали сови – відео

Дві старші дівчинки в школі завжди показували язик, і я знаю, що це було через колір шкіри моїх дочок. Одного разу я зустріла цих дівчат в шкільному коридорі, і поговорила з ними. Я сказала: «Якщо ви покажете їм язик знову, то побачите його у відповідь». І вони більше ніколи не сварилися з моїми дочками.

Мені дуже боляче усвідомлювати, що в наші дні існує расизм. Але я дуже вдячна, що можу дати дітям освіту в Європі. Вони говорять англійською і добре розвинені. Я знаю, що освіта в Бразилії не настільки хороша,
– зазначила Соуза.

Расистський скандал за участю Дентіньо

  • У листопаді минулого року Дентіньо і Тайсон опинилися в епіцентрі расистського скандалу, що виник на матчі «Шахтар» – «Динамо».
  • Тоді вболівальники «біло-синіх» відзначилися нецензурними вигуками на адресу бразильців донецької команди, а також ображали їх на грунті кольору шкіри. Згодом Дентіньо заявив, що цей день був найгіршим у його житті.

Источник

Новости Украины