Жіночий рух «За Майбутнє» Сумщини протидіє домашньому насильству!

Вчора керівниця Жіночого руху «За Майбутнє» Сумщини Ірина Д’яконова стала модератором «круглого столу», присвяченого актуальним питанням розбудови системи захисту постраждалих від домашнього насильства на Сумщині.

«Проблема домашнього насильства, на жаль, дуже актуальна для Сумщини. Статистика говорить, що у 2020 році було понад 10 000 повідомлень про скоєння домашнього насильства. Упродовж першого кварталу 2021 року вже понад 2,5 тис. звернень до правоохоронних органів та служб соціального захисту. Система захисту постраждалих від домашнього насильства не досконала й потребує негайного та системного втручання», — прокоментувала лідерка Жіночого руху.

За її словами, дуже важливо, що ініціативу Сумської обласної державної адміністрації та Жіночого руху «За Майбутнє» Сумщини підтримали представниці депутатського корпусу Сумської обласної ради, громадські активістки, фонд народонаселення ООН та колеги з інших регіонів, які мають успішний досвід у реалізації схожих проектів.

«Разом ми напрацювали рекомендації, які удосконалять існуючі програми соціального захисту населення на Сумщині, включаючи ефективні заходи з протидії домашньому насильству.

Жіночий рух системно займається питанням протидії домашньому насильству. Це – створення кризових центрів, активна інформаційна кампанія, допомога (юридична та психологічна) жінкам, які постраждали від таких випадків. А головне – обмін досвідом. Пишаюся! Працюємо далі!» — резюмувала Ірина Д’яконова.

Источник

Новости Украины