Житель Березівського району зберігав удома арсенал боєприпасів

Житель Березівського району зберігав удома арсенал боєприпасів

До поліції звернулася мешканка Курисівської ОТГ, яка повідомила, що її співмешканець чинить відносно неї домашнє насильство та зберігає за місцем проживання набої та гранати.

За вказаною заявницею адресою співробітники поліції провели огляд місця. У результаті виявили в автомобілі чоловіка вісім корпусів різних гранат, вісім запалів та 373 набої калібру 5,45 мм, які направили на експертизу. За попередніми висновками фахівців, вилучені предмети належать до категорії вибухових пристроїв і боєприпасів.

За словами правопорушника, весь арсенал він знайшов.

Фігуранту повідомили про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України у придбанні, зберіганні бойових припасів, вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу. Цей злочин карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Окрім цього, за вчинення домашнього насильства правопорушника поставили на профілактичний облік за категорією «кривдник» і склали щодо нього адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, які вже направили до суду. За це правопорушення чоловікові загрожує покарання штрафом від 170 до 340 грн або громадськими роботами на строк від тридцяти до сорока годин, або адміністративним арештом на строк до десяти діб.

Джерело

Новости Украины