Жителі Чернігівщини, чиє житло пошкодили внаслідок активних бойових дій, надіслали майже 1000 заяв у «Дію»

За інформацією: Суспільне Чернігів.

ФОТО: УНІАН

Майже 1000 заяв у "Дію" на отримання компенсації за пошкоджене майно, подали жителі Чернігівщини в рамках програми "єВідновлення". Про це повідомив начальник Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус на своїй сторінці в Facebook.

"Наповнення Реєстру пошкодженого та знищеного майна, створення комісій для розгляду заяв для відшкодування (де їх досі нема) та опрацювання заяв — має бути пріоритетом для органів місцевого самоврядування. Якщо до кінця дня ( 5 червня, — ред.) у тих чи інших громадах не будуть створені комісії — доручив начальникам районних військових адміністрацій звернутися про їхню бездіяльність до правоохоронних органів", — йдеться у повідомленні В'ячеслава Чауса.

Як повідомляв раніше перший заступник начальника обласної військової адміністрації Костянтин Мегем, загалом в області зафіксували понад 18 тисяч повідомлень про пошкоджене і знищене житло: дев'ять тисяч, це повідомлення про пошкоджені квартири, близько восьми тисяч — приватний сектор, 1000 — це інші житлові приміщення.

Нагадаємо, з 10 травня в "Дії" стартувала програма допомоги у відбудові житла "єВідновлення". В ній можна подати заяву та отримати кошти на ремонт житла, яке пошкоджено через війну. Максимальна сума — 200 тисяч гривень. Претендувати на компенсацію можуть ті, хто залишив заявку на участь у програмі й не відновив пошкоджене житло за власні гроші.

Читати ще

Читати ще Німецькі партнери передадуть КП «Чернігівводоканал» насосне обладнання та станцію на загальну суму 410 000 євро

Новости Украины