Жителі чотирьох громад Чернігівщини можуть отримати безкоштовні дрова для опалення

За інформацією: Суспільне Чернігів.

ФОТО: kharkov.comments.ua

Жителі Сновської, Новгород-Сіверської, Семенівської та Городнянської територіальних громад області зможуть безкоштовно отримати дрова для опалення. Про це йдеться на сайті Чернігівської ОВА.

Для того, щоб отримати дрова, мешканці згаданих громад мають звернутися з заявами до міських, сільських та селищних рад після офіційного повідомлення про початок реалізації програми.

Як вказано в повідомленні, пріоритет надаватимуть соціально вразливим категоріям населення. Нині триває процес погодження порядку розподілу паливної деревини. Перелік домогосподарств, що мають право її отримати, формуватиметься безпосередньо у самій територіальній громаді.

Нагадаємо, минулого тижня Уряд підтримав ініціативу Мінреінтеграції щодо забезпечення мешканців, які проживають у громадах, прилеглих до зон проведення бойових дій, безкоштовною паливною деревиною.

5 жовтня обговорили втілення цієї ініціативи під час селекторної наради, яку провела Віцепрем’єр-міністерка Ірина Верещук.

Для того, щоб забезпечити жителів прикордонних громад безкоштовною деревиною, з бюджету виділять понад 27 мільйонів гривень. Загальні ж видатки передбачені в обсязі 562,5 мільйонів гривень. Безкоштовні дрова також отримають жителі Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Миколаївської, Сумської, Харківської та Херсонської областей.

Новости Украины