Жителі Дніпропетровщини долучилися до масштабної акції у Києві на підтримку полонених і зниклих військових

За інформацією: Суспільне Дніпро.

У Києві в акції на підтримку полонених і зниклих взяли участь рідні військових із Дніпропетровщини. Суспільне Київ/Анастасія Ісаєнкова

У Києві 16 жовтня проходить масштабна акція на підтримку полонених та зниклих. У ній також беруть участь родичі військових із Дніпропетровщини. Із рідними бранців поспілкувалися кореспонденти Суспільного.

Юлія з Апостолового прагне знайти сина Германа, який перебуває в полоні. Жінка розповіла, що востаннє інформацію про сина отримувала у жовтні 2023 року — на той час чоловіка тримали у слідчому ізоляторі в російському місті Ростов. Військовий потрапив у полон під Волновахою на Донеччині 14 березня 22-го.

"Моя мета і бажання — щоб влада давала родинам військовополонених більш розширену і правдиву інформацію. Дуже багато засекреченого, тому ми не знаємо долю наших рідних. Мені потрібна інформація, і щоб мій син повернувся живим із полону", — сказала Юлія.

Юлія з Апостолового. Суспільне Київ/Анастасія Ісаєнкова

Віктор Бондаренко із Кривого Рогу зник 6 березня 2022 року. Його дружна Марина та донька Настя сподіваються, що чоловік у полоні. Як розповіла жінка, Віктор — танкіст, його танк армія РФ підбила, але загиблих військових поблизу не було. З того часу рідні від нього не отримували жодної звістки.

"Ми вже і в Женеву їздили, і у Швейцарію, до ООН. Чекаємо, сподіваємося, що він повернеться", — сказала дружина Віктора Марина.

Марина разом з донькою Анастасією. Суспільне Київ/Анастасія Ісаєнкова

Чоловік Світлани з Нікополя 6 березня 2022 року потрапив у полон у боях під Волновахою на Донеччині. Інформацію про перебування Костянтина жінка дізнавалася сама: знаходила і розпитувала хлопців, які вийшли з полону.

"Координаційний штаб спочатку зі мною не спілкувався, лише коли я сама почала передавати їм інформацію, яку зібрала", — додала жінка.

Світлана з синами. Суспільне Київ/Анастасія Ісаєнкова

Читати ще

Читати ще «Мрію обійняти брата»: у Києві відбулася щотижнева акція на підтримку військовополонених «Не мовчи! Полон вбиває»

Новости Украины