Жителі Кременчука проти об’єднання лікарень «Придніпровська» та першої міської: чому

За інформацією: Суспільне Полтава.

Протестувальників пустили до приміщення міськради. Суспільне Полтава

"Ми два тижні тому вже збиралися біля залізничного вокзалу. Тому що Кременчуцька міська рада, я скажу антинародна, прийняла незаконне рішення для того, щоб ліквідувати кременчуцьку лікарню "Придніпровська", яка ось тут поруч з нами розташована. Це колишня лікарня "Залізнична", де вона обслуговувала залізничників", — розповів голова профспілки машиністів локомотивного депо Кременчука Сергій Москалець.

"Ми б хотіли, щоб почули депутати міської ради, що у них є шанс. Поки недовіру їм ми не висловлюємо, у них є шанс відізвати від рішення", — повідомив заступник голови профспілки Сергій Лашко.

Протестувальники в залі міськради. Суспільне Полтава

До акції долучилися і працівники лікарні "Придніпровська". Деякі з них побоюються скорочення або зменшення зарплатні.

"Уже замахуватися на таку процвітаючу лікарню, це просто нема слів для вираження. Зараз будемо мітингувати, будемо добиватися. Ми сказали: у нас були збори. Ми сказали, що ми не допустимо вас в лікарню, знаємо ваші діяння. Позачиняли там (у 1-й лікарні – ред.) відділення, там залишилося, мабуть, зі 100 відсотків десь відсотків 20 лишилося. Зарплати в неї мінімальні, у нас хороші зарплати, працює професійний колектив", — розповіла інженер з охорони праці лікарні "Придніпровська" Неля.

З протестувальниками спілкуються працівники міськради. Суспільне Полтава

Пікетувальники через деякий час потрапляють у середину міськради. Там заступниця Кременчуцького міського голови Ольга Усанова повідомила, що лікарню "Придніпровська" не закривають, а об’єднують із першою, оскільки НСЗУ через два роки перестане фінансувати заклад. Поки працюватимуть кожен у своєму приміщенні.

1-а лікарня міста Кременчук. Суспільне Полтава

"Я вас запевняю, що все залишиться для вас так, як і було. Ви будете обслуговуватися і в поліклініці, і в лікарні там, де ви звикли. Безкоштовно на тих же умовах", — пояснює заступниця Кременчуцького міського голови Ольга Усанова.

За її словами, наступної середи – 19 червня – із охочими зустрінеться міський голова Віталій Малецький, аби обговорити питання об’єднання лікарень.

Новости Украины