Житомирським школярам планують видавати світловідбивальні стрічки

Погоджувальна рада рекомендувала Департаменту освіти на пленарному засіданні міської ради надати пропозицію щодо забезпечення школярів міста сітловідбивальними стрічками для верхнього одягу.

 15 грудня на сесії міської ради обговорили питання безпечного пересування вулицями міста школярів у вечірній час.

“Для безпеки наших дітей під час перетинання дороги. Найекономніший варіант, коли ми купуємо стрічку, і наші майстрині пришивають гумкою – одягається на ліву та праву руку. Це коштує по 18 грн кожна, дві – 36 грн”, – розповів директор департаменту освіти Житомирської міської ради Валентин Арендарчук.

Мер Сергій Сухомлин зазначив, що для того, щоб забезпечити усі 16 тис. школярів, необхідно виділити понад 500 тис. грн. 

“Комісія дала погодження на 2 777 дітей, яких можна забезпечити, з огляду на те, що в школу зараз ходять 16 тисяч. Просимо збільшити бюджет не 100 тис. грн, а трохи більше, щоб закупити втричі більше – 320 тис. грн, оскільки з другого півріччя збільшиться кількість дітей, які будуть відвідувати школу очно”, – сказала перша заступниця директора департаменту освіти Житомирської міської ради Світлана Ковтуненко.

У бюджетній комісії наполягали на виділенні для початку 100 тис. грн, як і погодили раніше.

“Бюджетна комісія дала рекомендацію для виділення для початку 100 тис. грн. Випустити та подивитися, яка буде потреба та актуальність серед батьків та дітей, якщо буде необхідність – ми можемо довиділити суму. Питання в тому, що не хочеться виготовити велику кількість стрічок, а вони будуть лежати на складі, бо не буде в них потреби”, – висловив свою думку член бюджетної комісії Юрій Мойсеєв.

У висновку депутати прийшли до рішення виділити 320 тис. грн.

Джерело

Новости Украины