Кабмін розробив пілотний проект щодо фінансування соцзакладів: за яким принципом

КИЇВ. 21 березня. УНН. Уряд розробив пілотний проект про перехід деяких соціальних закладів на фінансування за моделлю системи медичних гарантій. Про це на засіданні Кабінету Міністрів України повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає УНН.

Цитата

«У межах реформи соціального сектору також маємо сьогодні на порядку денному пілотний проект про перехід деяких соцзакладів на фінансування за моделлю того, як працює система медичних гарантій», – заявив Шмигаль.

Деталі

Він пояснив, що в Україні зараз на медичні заклади виділяється не фіксована сума, а виплати нараховуються за кількість послуг, які були надані пацієнтам. У межах пілотного проекту Уряд планує запровадити схожу модель для соціальних послуг у двох закладах Мінсоцполітики.

«Ми вже бачили, що така модель сприяє підвищенню якості послуг та ефективності використання бюджетних коштів. Тому будемо її застосовувати й розвивати», — додав прем’єр.

Доповнення

На засіданні Уряду Шмигаль анонсував початок реформи держконцерну «Укроборонпром», яка направлена на підвищення ефективності оборонно-промислового комплексу України.

Джерело: УНН

Новости Украины