Картопля — чудове джерело складних вуглеводів, а кава захистить від жовчнокам’яної хвороби

Центр сімейної медицини №1 Краматорська розвіяв міфи про  шкідливість деяких продуктів, які ми часто вживаємо. Мова йде про яйця, картоплю та ін.   «Левова частка нашого здоров’я залежить від правильного харчування. Та кількість продуктів, яка існує в сучасному світі, вражає. Проте певні з них вважають «поганими» та «шкідливими». З деяких продуктів ми сьогодні «знімемо звинувачення»!

Яйця. Про шкідливість холестерину не чув хіба що лінивий. Проте вживання яєць не впливає на рівень ліпідів крові (хіба ви з’їдаєте за день не менше 20 штук?!).

Кава. Половина населення землі не може уявити собі ранок без цього напою. 2-3 чашки кави на день не тільки не є шкідливими, а ще й корисними, особливо для профілактики хвороби Паркінсона та жовчнокам’яної хвороби.

Червоне м’ясо. Чудове джерело білка, проте ним не можна зловживати. Рекомендовано вживати не більше ніж 100 грамів на день, щоб не підвищувати ймовірність виникнення колоректального раку.

Картопля. Ворог усіх тренерів та дієтологів. Але насправді вона не є такою калорійною, як звикли вважати (особливо, якщо порівняти її із суперфудом — авокадо). Картопля — чудове джерело складних вуглеводів, але якщо вона не смажилася в літрові олії, а вживається вареною чи запеченою.

Соки. Фруктові соки можуть бути цінним джерелом вітамінів, проте не тоді, коли вони є магазинними. Адже в цьому випадку в них підвищений вміст цукру й користь для організму зменшується. Тому краще робити домашні фреші».    

Джерело

Новости Украины