Київська міська рада виділила 25 мільйонів гривень на оборонні споруди поблизу Чернігова

За інформацією: Суспільне Чернігів.

Герби Києва та Чернігова на фоні оборонної споруди. Суспільне Чернігів

Депутати Київської міської ради підтримали рішення про виділення 25 мільйонів гривень на будівництво оборонних споруд поблизу Чернігова в рамках програми "Захисник Києва". Також передачу цих коштів погодило Міністерство фінансів України. Наступний крок — затвердження цього рішення на сесії Чернігівської міськради у червні.

Про це повідомив в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако на загальноміській нараді 7 червня.

"Після того, як ми це затвердимо на сесії, ми отримаємо кошти, але для їх використання на будівництво оборонних споруд ще буде необхідне рішення Ради оборони області".

За словами Ломака, у міської ради є заявка від ОТУ "Сіверськ" розширення та укріплення окремих позицій.

"Те ж дерево, його треба замінити, адже пройшло два роки вже. Попередньо ми орієнтувалися на 50 мільйонів гривень по тій заявці, яку нам подали. Це бетонні роботи, це монтаж і так далі. Ми домовилися з мером Кличком, що десь 50% на 50% ми їх профінансуємо. Як тільки кошти будуть у нас, ми замовляємо, і нас ставлять в чергу. Після цього ми будемо орієнтуватися по терміну, коли ми зможемо ці роботи профінансувати".

Нагадаємо, що зі слів Ломака, протягом 2022 та 2023 років з міського бюджету Чернігова на оборонні споруди витратили 110 мільйонів гривень.

Читати ще

Читати ще На будівництво 55 оборонних споруд на Чернігівщині витратять майже 1,3 мільярда гривень

Новости Украины