Кияни знову скаржаться на закриті укриття: Зеленський відреагував (відео)

Володимир Зеленський, Київ, обстріли, укриття, війна в Україні Фото: Офіс президента | Володимир Зеленський

За словами українського президента, недбалість у питаннях доступності укриттів під час обстрілів неможливо перекрити «якимись виправданнями».

Related video

Президент України Володимир Зеленський відреагував на скарги мешканців Києва на закриті бомбосховища під час обстрілу Збройних сил Російської Федерації. Відповідне відеозвернення було опубліковано в офіційному Telegram-каналі президента.

«Очевидна жорстка реакція на загибель людей у Києві через закрите укриття. Є доручення про перевірку захисних споруд у Києві та по всій країні», — сказав Зеленський.

За словами українського президента, відповідальність лежить на міністрі внутрішніх справ Ігореві Клименку та міністру з питань стратегічних галузей промисловості Олександрові Камишині.

Володимир Зеленський зазначив, що попри нещодавню трагедію біля закритого укриття, кияни продовжують скаржитися на те, що сховища недоступні. Президент також підкреслив, що у бомбосховищах бувають заварені входи, а в деяких районах столиці укриття взагалі відсутні.

«Такий рівень недбалості в місті не перекрити якимись виправданнями», — сказав президент України.

Вечірнє звернення Володимира Зеленського

Нагадаємо, що під час російського обстрілу 1 липня одне зі сховищ у Деснянському районі Києва виявилося закритим. У момент, коли кияни знаходилися біля укриття, стався приліт, внаслідок чого загинули троє людей, зокрема дитина.

Невдовзі після події Володимир Зеленський пообіцяв, що всі винні у трагедії біля укриття у поліклініці відповідають. Президент також натякнув, що «може бути нокаут».

Крім того, в Офісі генпрокурора повідомили про затримання чотирьох осіб, серед яких перший заступник Деснянської РДА, директор поліклініки та його заступник, а також охоронець об’єкта.

Новости Украины