Кинулись у воду: з’явились подробиці загибелі учня під час екскурсії (ФОТО)

Ми розповідали про трагедію на Львівщині, яка трапилась під час шкільної екскурсії. 12-річний хлопчик  послизнувся на мокрому камінні і впав у воду, а там зачепився за дерево. Нажаль, врятувати школяра невдалося.

Деталі трагедії повідомляє ТСН.ua.
Рятувальникам повідомлення про те, що дитина тоне, надійшло близько полудня. Вони прибули на місце події менше ніж за десять хвилин. На момент їх приїзду, хлопчик досі перебував у воді, він зачепився за дерево.

«Рятувальники за допомогою бензопили вивільнили дитину з під дерева, за яке та зачепилася. Мотузками витягнули на берег та передали медикам. Медики констатували смерть», — каже речник ДСНС у Львівській області Ігор Курус.

Допомогти дитині до приїзду рятувальників, намагались і вчителі і місцеві мешканці. Торговці із яток що поруч, принесли драбину та підручні матеріали, намагаючись дістати хлопчика, або хоча б підняти його, щоб він міг дихати.

«Рука ліва зачепилася за пеньок і він звисав. Там навіть видно його не було. Там просто звисали ніжки, це було під водоспадом», — кажуть очевидці».
Але нажаль, врятувати хлопчика невдалося.

Щодо деталей, то це була шкільна екскурсія 82 львівської школи. Два класи разом поїхало на екскурсію (44 учні). Вони були у супроводі п‘ятьох дорослих — трьох вчителів і двох батьків.

В управлінні освіти Львівської міської ради кажуть, що через нещастя, яке трапилося, 45-річну класну керівницю, яка супроводжувала екскурсію, забрали до лікарні з серцевим нападом. Також ушпитали з переохолодженням вчителя християнської етики, який намагався врятувати школяра

«Хлопчик надто близько підійшов до води, була швидка течія, він посунувся, послизнулась нога і хлопчик впав у воду. Звичайно, що проводили реанімаційні заходи, як безпосередньо педагоги, які були і з дитиною і з класом, які подорожував, так і викликана була карета швидкої допомоги», — каже начальниця управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Зоряна Довганик.

«Сказали, що це секундне діло, бо ще хтось його фотографував цього хлопчика. Він хотів на фоні водоспаду сфотографуватися. Секундне діло, що навіть ніхто не зміг відреагувати. Вже відреагували, як він впав у воду і почали в тій воді рятувати. Активна дитина, хороша, направду важко говорити…Всі його любили, такий дружелюбний», — каже директорка школи Тетяна Іванів. 

За фактом неналежного виконання обов’язків охорони життя і здоров’я дітей, що спричинило смерть неповнолітнього поліція відкрила провадження. Санкція статті передбачає позбавлення волі до 5 років. І знаємо, що директора заповідника уже викликали в поліцію давати свідчення.

Источник

Новости Украины