Клічук пояснив, чому не дав відрядження за кордон депутату міськради Чернівців

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Роман Клічук та Михайло Шкурей. Суспільне Чернівці

Міський голова Чернівців Роман Клічук пояснив, що не дав відрядження за кордон депутату міськради Михайлу Шкурею через рекомендацію правоохоронців — до вияснення ситуації з депутатом облради, який не повернувся з відрядження.

Про це міський голова Роман Клічук повідомив на пресконференції на запитання Суспільного.

3 червня депутат міськради Михайло Шкурей від фракції "Пропозиція" опублікував допис на своїй сторінці у Facebook про те, що міський голова не надав йому відрядження для отримання права на перетин кордону. За словами Шкурея, він мав привезти благодійну допомогу.

"Якби в Чернівцях був мер, який вболіває за інтереси міста, який працює для вирішення проблем міста і бодай намагається зрозуміти цілі та завдання, якими керуються люди, що до нього звертаються, а не торгуватись з депутатом за його голос в сесійній залі, то все могло бути інакше", — написав Шкурей.

Суспільне Чернівці телефонувало до Шкурея, аби спитати, який випадок він описує у дописі. Але Шкурей не назвав його.

5 червня депутат від фракції "Пропозиція" Олексій Каспрук на своїй сторінці у Facebook написав, що Михайло на сесії висловив свою принципову позицію — проголосував проти приватизації колишнього тролейбусного депо на Проспекті Незалежності.

На пресконференції 6 червня Клічук сказав, що ситуація не пов'язана з голосуванням в залі.

"Була історія з депутатом обласної ради, який виїхав у відрядження і не повернувся. В цей період правоохоронні органи, спецслужби порекомендували не відпускати до вияснення ситуації депутатів за кордон. І жодного відношення до голосування в залі чи торгування голосів немає", — сказав Клічук.

Що відомо про депутата облради, який не повернувся з відрядження

Олексій Волощук обіймав посаду начальника відділу в облраді — його звільнили, а про інцидент повідомили правоохоронні органи. Ще закордоном Волощук телефонував до колеги, з яким був у відрядженні, й казав, що він у лікарні, бо стався інсульт. Де зараз Волощук — невідомо.

Читати ще

Читати ще Депутат Чернівецької облради не повернувся в Україну з закордонного відрядження: що відомо

Новости Украины