Клімас надіслав листи до WBA, WBC, IBF та WBO з проханням зробити Ломаченка обов’язковим суперником Гейні

Клімас надіслав листи до WBA, WBC, IBF та WBO з проханням зробити Ломаченка обов’язковим суперником Гейні

Василий Ломаченко — Девин Хэйни, фото — Getty Images

Егіс Клімас, менеджер екс-чемпіона світу у трьох вагових категоріях Василя Ломаченка, розіслав листи до WBA, WBC, IBF та WBO з проханням призначити українця обов’язковим претендентом на пояси у легкій вазі, якими володіє американець Девін Гейні.

Клімас поінформував, що команда українського боксера подасть апеляцію на результат бою Василя з Девіном. Ставши обов’язковим претендентом, Ломаченко спробує організувати бій-реванш із американцем.

Ломаченко поступився у поєдинку проти Гейні за звання абсолютного чемпіона світу у легкій вазі. За підсумками 12 раундів судді віддали перемогу американському боксеру: 116:112, 115:113, 115:113.

Спортивна громадськість висловилася про несправедливе рішення суддівської колегії. У той же час президент WBC Мауріс Сулейман підтримав рішення суддів, вказавши, що поєдинок був дуже близьким за очками.

Ломаченко провів 20-й бій на професійному рингу та зазнав третьої поразки у кар’єрі. Непереможений Гейні виграв свій 30-й поєдинок та захистив звання абсолютного чемпіона світу у легкій вазі.

Джерело

Новости Украины