«Кожній дитині потрібна родина». На Кіровоградщині 694 дитини чекають на сім’ю

За інформацією: Суспільне Кропивницький.

Ольга та Олександр Соляники з дітьми. Суспільне Кропивницький

У родині Валентини та Андрія Дудкіних з Кропивницького під опікою семеро дітей від 6 до 17 років та четверо власних. Свій шлях до опікунства над дітьми розпочали із 2000 року, коли створили перший недержавний будинок сімейного типу в області і взяли на виховання 15 дітей. У 2012 створили опікунську родину.

За словами Андрія Дудкіна, з 2012 року виховали понад 20 дітей, всього понад 50.

"Кожній дитині потрібна родина. Батько і мати – це люди, які формують характер, дорослість і необхідність навчитися жити в суспільстві, якщо в дитини не буде можливості від когось навчитися, тоді це буде вчити вулиця. Особливо в наш час війни дітям потрібен захист, потрібна порада".

"Для мами найголовніше, щоб у дітей все було добре, щоб вони мали гарні родини, гарну роботу, щоб вони були насамперед гарними людьми, щоб поважали один одного", — сказала мати-опікунка Валентина Дудкіна.

Валентина та Андрій Дудкіни з дітьми. Суспільне Кропивницький

Ольга та Олександр Соляники з села Созонівка Кіровоградської області створили будинок сімейного типу, в якому виховують 10 дітей, після повномасштабного вторгнення Росії.

Мати-вихователька розповіла, сама виросла в будинку сімейного типу.

"У моїх батьків були прийомні діти, у мене – прийомні брати й сестри. На жаль, так сталося, що мама захворіла на рак і 2022 року померла. І ми з чоловіком вирішили, що подбаємо про тих прийомних дітей, які у неї залишились".

Щомісячний бюджет родини майже 100 тисяч гривень.

"Виплати понад 60 тисяч гривень, але якщо порахувати, що нам потрібно їх всіх прогодувати, вдягнути, взути, оплатити комунальні послуги, заправити авто, щоб їх кудись відвезти, канцелярію купити, у школі заплатити фонди, то треба 100 тисяч на місяць, тому ми з чоловіком ще додатково працюємо онлайн, щоб можна було нормально забезпечити наше існування".

Новости Украины