Колаборант-поліцейський Володимир Кірєєв отримав 12 років позбавлення волі — Новости Бердянска

Жовтневий районний суд Запоріжжя виніс вирок бердянцю Володимиру Кірєєву, який добровільно зайняв посаду начальника окупаційного правоохоронного органу «водна поліція м. Бердянська».

Суд визнав його винним за частиною 7 статті 111-1 Кримінального кодексу України (добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території) і призначив покарання у вигляді 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади пов’язані із виконанням організаційно-розпорядчих функцій в органах влади та посади в правоохоронних органах строком на 15 років, з конфіскацією майна.

Спочатку слідчіми СБУ, а тепер і судом встановлено, що Кірєєв формував структуру та комплектував штат підпорядкованого йому підрозділу, організовував та приймав безпосередню участь у проведенні незаконних обшуків, підчас яких вилучав транспортні наземні і плавучі засоби (два риболовецькі судна марки «Мотоботс», автомобілі марки «ЗІЛ», «ГАЗ 66» , «Фольцваген Т5», «Фольцваген Кадді», човен з мотором ЯЗП 0267 Стріла, двигун до човна «Сузукі 225»), а також водні біоресурси та рибну продукцію у громадян України.  Все це майно в подальшому було передано представникам окупаційної адміністрації держави-агресора у Бердянську.

У вересні злочинцю було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в Державній установі «Запорізький слідчий ізолятор» без визначення розміру застави.

Судовий розгляд справи проводився заочно – без обвинуваченого, проте за участі призначеного державою захисника.

Із резюме 47-річного колаборанта відомо, що він народився у місті Ленінськ-Кузнецький Кемеровської області рф, є пенсіонером Міністерства внутрішніх справ України, де служив з 2001 по 2016 роки на посадах оперуповноваженого та начальника карного розшуку Бердянського міськрайвідділу міліції, а також начальником міліції Бердянського морського торгового порту. Також Кірєєв проходив службу в АТО та з 2017 по 2018 роки працював начальником відділу безпеки Бердянського морського зернового терміналу «Агрія».

Джерело

Новости Украины