Коли співпраця лишається тільки на словах… | Новости Энергодара

Сьогодні знову повертаємось до Благовіщенки. Після публікацій, що вийшли раніше, у виконкомі сільської ради депутатку Аліну Колбу, яка підняла проблемні питання громади, закликали до співпраці. Мовляв, вона лише створює ілюзію роботи, натомість мала б разом з органами місцевого самоврядування працювати для вирішення проблем.

Але хто насправді створює ілюзію? Минулої п’ятниці Аліна Колба намагалася обговорити деякі питання з сільським головою Василем Трубкою та його заступницею Іриною Романенко. Однак голова закрив перед депутаткою двері, а його заступниці, як це часто буває, не було на робочому місті. Щоправда, Василь Трубка пізніше все ж сказав, що готовий спілкуватися, але якщо усі питання отримає заздалегідь. Ірина Романенко телефоном повідомила, що перебуває з робочими питаннями в Енергодарі і теж не проти спілкуватися з депутаткою, але іншим разом.

Що ж такого страшного намагалася дізнатися у чиновників Аліна Колба? Всього лише відповіді на запитання, які надходять до неї від мешканців громади. Два найбільш актуальних – стан доріг та освітлення. Яким чином вирішувати ці проблеми, якщо у виконкомі навіть не хочуть про це спілкуватися? На чергове депутатське звернення Аліна Колба отримала відповідь, що питання розглянуть у березні 2022 року. Чому саме в березні, що це за терміни і яка причина їхнього встановлення? Цих пояснень немає.

Є питання і до галузі освіти. Здавалося б дрібничка, але і вона показує ставлення. На території благовіщенської школи нещодавно закрили для доступу стадіон. Люди запитують, чому тепер діти не можуть відвідувати його у зручний час? Та відповіді на це немає. Директорка школи відмовилась повідомити Аліні Колбі, з чим пов’язане таке рішення. Може, воно дійсно виправдане, але хто пояснить?

Крім того, з 1 січня вводяться нові норми харчування в школах. Чи будуть виконуватися вимоги у харчоблоках закладів освіти Благовіщенської ОТГ?

«Усі питання, відповіді на які я намагаюся отримати, це питання мешканців громади. Наразі я не знаю, що відповідати людям, які до мене звертаються. Я дійсно хочу, аби нам вдалося налагодити співпрацю, двосторонній зв’язок, почути один одного. Поки ж виходить, що ти докладаєш зусиль, щоб хоч якісь моменти вирішити, просиш, щоб приділили увагу тому чи іншому питанню, але відповіді немає.

У мене немає мети лише ходити та розповідати, як все погано. Я закликаю до плідної роботи і дійсно хочу зрушити з місця ту купу проблем, якими обросла громада. Бо ж хочеться для неї комфорту і розвитку», — говорить Аліна Колба.

Також депутатка розповіла, що 21 грудня у двох школах громади, благовіщенській та іванівській, було відключено електропостачання. Як стало зрозуміло з неофіційного коментаря начальника відділу освіти, це сталося через заборгованість, яка виникла через документальні непорозуміння: тендер проведено однією датою, а договір між РЕС та відділом освіти – іншою, і казначейській службі не пропускали проплату. Вимкнення сталося ввечері. З директором благовіщенської школи не вдалося зв’язатися – «абонент знаходиться поза зоною досяжності». На щастя, у цьому випадку багато людей зреагували швидко та злагоджено. До закладу освіти в Благовіщенці на клич про допомогу від вчителів, які були на репетиції з дітьми, прибули інші педагоги, депутати, сільський голова. Василь Трубка оперативно надав гарантійний лист. У стислі терміни електропостачання було відновлено в Благовіщенці, і представники влади поїхали до села Іванівка.

Аліна Колба вдячна усім, хто не лишився осторонь. Ця ситуація показала, що громада вміє об’єднуватись для вирішення проблем. То чому б не зробити це постійною практикою?

P.S. Вразила ситуація коли під публікацією на офіційній сторінці Аліни Колби у Facebook, в коментарях Наталією Кругляк — депутаткою обласної ради була запропонована допомога, якою обов’язково треба  скористуватися. Але для цього потрібні розрахунки від органів місцевого самоврядування  — фінансового відділу.

Источник

Новости Украины