Коли у звільненому Ізюмі з’явиться світло

Ізюм залишається без комунікацій.

В Ізюмі готують до відкриття мобільні офіси банків та відновлюють розбиті мережі.

На відновлення електропостачання у звільненому від російських окупантів місті Ізюм Харківської області необхідно близько двох тижнів. Про це повідомив міський голова Ізюма Валерій Марченко в ефірі національного телемарафону.

«Я думаю, що світло з’явиться в місті максимум через два тижні. Зараз ведуться роботи по газифікації міста, тому що газу немає. Але це будуть в основному приватні будинки. З багатоповерхівками по газифікації проблема, тому що всі мережі там розбиті і за такий короткий час відремонтувати їх неможливо», — сказав Марченко.

До війни в Ізюмі проживали 45 000 мешканців, наразі там перебуває 13-15 000 людей. Валерій Марченко каже, що люди вже почали повертатися до міста, за місяць він прогнозує до 30 000 людей в Ізюмі. Однак є люди, яким нікуди повертатися — їхні будинки зруйновані окупантами.

Наразі вирішується питання з електроприладами та буржуйками для зими, готують до відкриття мобільні офіси банків. До міста щодня надходить гуманітарна допомога, проте вона потрібна буде постійно, оскільки в місті нічого не працює через відсутність комунікацій.

«Ті, хто отримував пенсії на картки, вони у них там є. З понеділка будуть відкриватися мобільні офіси банків, де можливо буде зняти кошти. Також з понеділка через пошту ми плануємо відновити видачу пенсій тим, хто отримував їх на пошті», — розповів Марченко.

Крім того, у місті триває ексгумація тіл з місця масового поховання. За словами Марченка, робота триватиме близько двох тижнів. 

Як писав UA-NEWS.in.ua, українські захисники зайшли в Ізюм 12 вересня. Через два дні біля спаленої районної адміністрації Ізюму, урочисто, у присутності Президента України, підняли національний прапор.

Джерело

Новости Украины