Коли учні Харківщини підуть на зимові канікули

Школярі будуть на канікулах два тижні.

У дистанційному режимі працюють 587 шкіл області.

У більшості громад Харківської області учні підуть на зимові канікули з 26 грудня цього року. Канікули триватимуть до 8 січня 2023 року. Про це повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації з посиланням на департамент освіти та науки.

Однак сім громад області шкільні канікули розпочнуть з 30 грудня цього року. Завершаться вони 15 січня 2023 року. Це наступні громади: Солоницівська, Малинівська, Південна, Сахновщинська, Старовірівська, Борівська та Барвінківська.

У Харкові рішення про тривалість канікул прийматимуть на початку грудня. Тим часом у Києві вирішили, що зимові канікули триватимуть цілий місяць — з 26 грудня по 27 січня. Таким чином у міській адміністрації хочуть зекономити на опалення шкільних приміщень. У столиці частина шкіл працює офлайн, тоді як на Харківщині школярі вчаться лише у віддаленому режимі.  

Як розповіли у Харківській обласній військовій адміністрації, на сьогодні в області налічується 223 477 школярів та 18 574 учителі. Педагогів не вистачає, тому до відновлення освітнього процесу на деокупованих територіях регіону долучатимуть аспірантів і студентів педагогічних університетів.

Нагадаємо, на осінні канікули школярі Харківської області пішли планово — 24 жовтня. Осінні канікули тривали за традицією тиждень.

Джерело

Новости Украины