Колишня далекобійниця з Хмельницького виготовляє окопні свічки для воїнів

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Оксана заливає віск в майбутні окопні свічки, листопад 2023, Хмельницький. Фото: Суспільне Хмельницький

Оксана Осядла розповідає, із церков їй віддають використані свічки. Парафін та бджолиний віск жінка купує, зокрема за гроші, які скидають люди. За словами Оксани, потреба в парафіні є постійно. З одного його кілограма виходить 3-4 свічки.

"Ми парафін замовляємо в Дрогобичі. Купуємо по 100 гривень за кілограм. І обов’язково треба віск додавати, бо воно не буде гріти без воску", — сказала Оксана.

Разом з окопними свічками Оксана передає на фронт подарунки й обереги, листопад 2023, Хмельницький. Фото: Суспільне Хмельницький

Розтоплює віск та парафін Оксана Осядла на грубці, яку власноручно змурував її чоловік навмисно, для виготовлення там окопних свічок. Вдень волонтерка виготовляє від 250 до 300 свічок. Бляшанки приносять люди вже чисті, минулого року їх збирали на смітнику та мили. В магазинах жінка бере картон. З нього ріже гніти та формує заготовину під свічку.

"Роблю свічки двох розмірів: менша горить дві-дві з половиною години, більша — п'ять з половиною годин", — каже волонтерка.

Оксана плавить віск для окопних свічок, листопад 2023, Хмельницький. Фото: Суспільне Хмельницький

У посилку військовим, окрім свічок, Оксана кладе подарунки, які передали школярі: солодощі та малюнки, а також ляльки-мотанки, які виготовляє сусідка. Минулого року Оксана робила свічки разом із чоловіком, цьогоріч він працює, а жінка продовжує волонтерити. Оксана Осядла каже, військові вже знають її та замовляють окопні свічки. На фронт жінка їх передає ящиками.

Новости Украины