Колишній керівник харківського авіазаводу, який працює на окупантів, отримав ще одну підозру

Ігор Сунцов втік до Росії у 2021 році, а від початку повномасштабної війни з'явився на тимчасово окупованих територіях і став "заступником" гауляйтера Балицького.

Національне антикорупційне бюре підозрює у привласненні 472 тисяч євро колишнього керівника Харківського державного авіапідприємства Ігоря Сунцова, який перебуває в розшуку з 2021 року.

НАБУ і САП заочно повідомили про підозру у привласненні 472 000 євро Ігорю Сунцову. За даними слідства, у вересні 2014 року Сунцов підписав контракт з підконтрольною його спільнику іноземною компанією на постачання двох авіаційних систем.

«Слідство встановило, що у вересні 2014 року колишній посадовець вступив у змову зі своїм знайомим та з метою заволодіння коштами держпідприємства підписав контракт з підконтрольною його спільнику іноземною компанією на постачання ДП двох авіаційних систем та забезпечив переведення держпідприємством 472 тис. дол. США передоплати. Ці кошти спільники згодом привласнили, а для приховування своїх злочинних дій підписали додаткову угоду до контракту про неможливість постачання систем у раніше обумовлені строки», — повідомили в НАБУ.

Відомо, що Сунцов добровільно зайняв псевдопосаду заступника голови з питань інфраструктури так званої окупаційної адміністрації Запорізької області. 

Ще у 2021 році МВС оголосило у розшук колишнього першого заступника генерального директора Харківського авіаційного заводу Ігоря Сунцова. У 2021 році йому повідомили про підозру в розтраті 1,92  млн дол. США та 553 тис. євро (він перевів ці кошти комерційній компанії за нібито агентські послуги при продажі за кордон товарів військового призначення, вироблених на потужностях Харківського авіаційного заводу. Однак, насправді, як з’ясували детективи НАБУ, агентські послуги зазначеною компанією ДП не надавалися).

Досудове розслідування триває. Встановлюються інші можливі учасники вчинення злочину.

Відомо, що Сунцов був головним конструктором на «Мотор Січ», керівник якого Богуслаєв затриманий за державну зраду, у 2014 році був першим заступником, а у 2015 році — в. о. директора Харківського авазаводу, який входив до концерну «Укроборонпром». 

Джерело

Новости Украины