Комендантську годину в Харкові можуть переглянути

У більшості регіонів України комендантську годину скоротили.

Якщо воєнна обстановка дозволятиме, Рада оборони винесе це питання на обговорення. 

Поки що комендантська година на Харківщині триває шість годин, із 23:00 до 05:00. Якщо нічого не зміниться по лінії фронту і погода дозволятиме, то час можуть переглянути.

«Наразі це питання ми не розглядаємо. Однак, звичайно, враховуючи військову обстановку, враховуючи наші погодні умови, будемо радитися і, можливо, винесемо це питання на Раду оборони і приймемо спільне колегіальне рішення, яке буде відповідати тій безпековій ситуації і тим безпековим викликам, які ми маємо», – передає «Думка» з посиланням на голову ХОВА Олега Синєгубова.

У Києві з наступного тижня комендантська година скоротиться і триватиме з опівночі до 05:00. Відповідний наказ підписав голова Київської міської військової адміністрації.

«Зменшення тривалості комендантської години стало наступним, послідовним рішенням після удосконалення системи інженерних загороджень у столиці», — повідомив Сергій Попко.

Нагадаємо, під час комендантської години заборонено пересуватися по території Харківської області пішки або транспортом, у цей час не працюють магазини, заклади обслуговування та ін. 

Джерело

Новости Украины