Кому в Чернігові жити добре?

Мабуть, ні для кого не секрет, що рівень доходу громадян, які живуть в Чернігові займає, м’яко кажучи, далеко не найпершу сходинку в рейтингу міст України. А якщо бути точнішим, то ледь не одну з останніх. Криза викликана введенням обмежень пов’язаних з боротьбою проти розповсюдження коронавірусу також позначилася на доходах містян далеко на найкращим чином. Втім, напевне що це стосується далеко не всіх чернігівців. Тобто комусь же все таки у нас жити добре.

А ось кому саме – ми вирішили з’ясувати у жителів обласного центру та запитали — кому в Чернігові живеться найкраще та за якими критеріями можна визначити – добре живе людина або ні?

Надія, працівниця школи:

-Для того аби добре жити просто треба працювати. Я ходжу на роботу і для мене праця найголовніше. Один схимник сказав такий вислів: «Якщо людина ходить на роботу і прагне отримати від неї задоволення, а не якийсь престиж, тоді вона буде щаслива і в неї все вийде».

Я вважаю, що маючи роботу, яка приносить задоволення, можна досягти справжнього щастя. І при цьому професія та конкретний рід занять не мають особливого значення. Отримуєш задоволення від роботи – значить у тебе все вийде.

Олег, тренер-викладач:

— Мені важко сказати, хто добре живе в Чернігові але я вважаю, що мабуть, ситуація однакова всюди -це банкіри, великі підприємці, високопосадовці.

Добре живе та людина, яка може купувати собі все, що хоче, відповідати там не вона хоче, не думати, яку річ купити дитині – за п’ятсот гривень або за тисячу. А не набиратися кредитів для кожної більш менш великої покупки і потім думати, як це віддавати.

Тетяна, працівниця Міського парку відпочинку та культури:

— Я бы не сказала, что в Чернигове есть такие сферы деятельности, где можно хорошо зарабатывать. Депутатам каким нибудь или бизнесменам думаю хорошо живеться. Но в целом у нас нет профессий, где люди хорошо зарабатывают.

Для меня показатель хорошей жизни в городе – это свой частный дом, со своим двором. Квартира уже не показатель. А зарплата на одного человека – не менее 12 тысяч. Что бы более-менее комфортно себя чувствовать. Ну и свой транспорт. Хотя бы какой нибудь.

Микола, пенсіонер:

– Комфортно живут те у кого денег много. Простой народ у нас ничего не имеет. Все сбережения которые были у людей, из за этого коронавируса, уже ищезли. Крупные бизнесмены у нас хорошо живут наверное, а больше никто.

Можно хорошо жить, если есть хороший доход. А у нас, у кого не посмотри, пенсии мизерные, зарплаты тоже никуда не годятся. Вот у нас про медиков заговорили последнее время, а ведь сколько они получают? Это же нищета.

Еженедельник "Семь Дней"

Источник

Новости Украины