Конфлікт між представниками ТЦК та адвокаткою і ветераном у Полтаві: що відомо

За інформацією: Суспільне Полтава.

На фото — Ветеран Ігор Ященко, його дружина Анна Гиря і донька Олівія. Фото надане І. Ященком

Після цього, за словами Ігоря Ященка, представник ТЦК відштовхнув його дружину до виходу з установи, внаслідок чого вона вдарилася об асфальт. Він попросив покликати парамедика, після чого їй почали надавати допомогу. Подружжя викликало поліцію.

“Коли приїхала поліція, вони почали оглядати, опитувати, просити свідків надати свідчення. Один із свідків сказав, що готовий свідчити, тому що бачив, як дружину просто викинули з ТЦК, і вона впала на сходи та асфальт. Я попросив поліцію включити відеофіксацію і тричі просив зафіксувати, що моя дружина лежить біля ТЦК, але мені відповіли, що вийдуть слідчі й будуть розбиратися далі. Після цього я забрав доньку, дружину забрали на «швидкій», я поїхав за ними до першої міської лікарні“, — додав Ігор Ященко.

Нині Анна звернулася до приватної медустанови, де мають зробити висновки про стан її здоров’я. Крім поліції, звернулися, зокрема, на "гарячу лінію" президента, а також в Міністерство оборони та ДБР.

Як конфлікт пояснюють у ТЦК

Як розповів речник обласного ТЦК та СП Роман Істомін, 26 вересня близько 17:15 до приміщення Полтавського об’єднаного міського ТЦК та СП звернулися Ігор Ященко та Анна Гиря, при цьому в ТЦК не знали, що вони подружжя. Їхні документи перевірили. Чоловік повідомив, що йому потрібно потрапити до установи до певного кабінету. Йому виписали тимчасову перепустку, а жінка зайшла разом із ним. За словами Романа Істоміна, чоловік вирішив свої справи та здав перепустку на виході, жінка ж лишилася у приміщенні.

“Їй повідомили про те, що вона перебуває в ТЦК незаконно, тому що перепустка була виписана на ім'я чоловіка. Вона повідомила, що вона адвокат і що вона буде надавати допомогу своєму клієнту. Це один з військовозобов’язаних, який на той момент вже був у статусі військовослужбовця і чекав на відправлення до навчального центру, вони почали спілкуватися. Військовослужбовці ТЦК неодноразово просили її вийти, щоб уникнути конфліктної ситуації. Жінка почала поводитись агресивно, гучно, вживаючи нецензурні вислови і повідомляла, що нікуди вона без свого клієнта не піде“, — розповів Роман Істомін.

Речник ТЦК та СП Роман Істомін. Суспільне Полтава

Військовослужбовці ТЦК, зокрема чергова служба, спробували відтіснити жінку до виходу, додав Роман Істомін.

“Разом з цим намагався покинути територію ТЦК і її клієнт. Сталася певна штовханина, у результаті якої жінка впала зі сходів, потягнувши за собою одного з військовослужбовців ТЦК. У цей час ззовні зайшов чоловік, громадянин, який разом з нею був з самого початку. Він почав кричати і ображати військових, бити військовослужбовця, який впав, руками, ногами, по тулубу, по голові. Інший військовий спробував припинити цей конфлікт, жінка вчепилась йому в горло і почала душити. Громадянин ще вдарив у скло, розбив його, пошкодив собі руку в результаті цього. І лише після цього вдалося їх, скажімо так, відтіснити за територію ТЦК до виходу“, — пояснив Роман Істомін.

За словами ж речника ТЦК та СП, після інциденту військовослужбовці терцентру пройшли медичне обстеження та залишили свої заяви про те, що їм завдали фізичних ушкоджень.

“Також від імені начальника Полтавського обласного ТЦК та СП до Служби безпеки України в Полтавській області та Головного управління Національної поліції також направлено повідомлення про кримінальні правопорушення — це перешкоджання законній діяльності військової установи та завдання фізичної шкоди військовослужбовцям Збройних сил України. Також повідомлено військову службу правопорядку та спеціалізовану прокуратуру в сфері оборони“, додав Роман Істомін.

Що кажуть у поліції

Речник Полтавського райуправління поліції Василь Зуб. Суспільне Полтава“Вчора (26 вересня -ред.) до відділу поліції номер один після 17-ї години, надійшла заява від жительки 1988 року народження про конфліктну ситуацію і заподіяння тілесних ушкоджень у приміщенні Полтавського ТЦК. Також вчора надійшла зустрічна заява від представників ТЦК про протиправні дії відносно їхніх працівників. Наразі ці дві заяви зареєстровані, по них проводяться відповідні перевірки“, — розповів Суспільному речник Полтавського райуправління поліції Василь Зуб.

Як повідомив Василь Зуб, після проведення цих перевірок правоохоронці нададуть правову кваліфікацію. Поки що провадження по жодному із цих звернень не розпочинали.

Новости Украины