Контрабанда з Пакистану: на Одещині викрили схему контрафактного тютюну

Контрабанда з Пакистану: на Одещині викрили схему контрафактного тютюну

Контрабанда з Пакистану: на Одещині викрили схему контрафактного тютюнуУчора, 08:00

Одеська прокуратура розкрила масштабну схему контрафактного тютюну, яка приносила мільйонні прибутки. Організатору та шістьом учасникам злочинної групи повідомили про підозру за фактом незаконного придбання, зберігання, транспортування та збуту тютюну, а також легалізації коштів.

Про це розповіли в Одеській Обласній Прокуратурі. За даними слідства, підозрювані створили канал постачання сигарет з Пакистану та їх розповсюдження на території України. Схема функціонувала протягом двох років. Оптова та роздрібна реалізація контрафакту здійснювалась через орендовані кіоски, телеграм-канал та кур’єрські служби доставки, з прибутком практично 200 тисяч доларів щомісяця.

Під час обшуків в Ренійському торговельному порту, у підземних сховищах складських приміщень, в місцях збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів було вилучено понад 1 млн пачок сигарет, автотранспортні засоби, комп`ютерну техніку, банківські карти та чорнову документацію. На вилучений товар, орієнтовна вартість якого 120 млн гривень, накладено арешт.

Організатору обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави, а ще шістьом фігурантам провадження обрані застави.

Джерело

Новости Украины