Коп на Чернігівщині пробив голову скутеристу – ДБР повідомило про підозру

36-річному інспектору патрульної поліції повідомили про підозру у побитті у Сновську 34-річного водія скутера, який отримав інвалідність.

За інформацією прес-служби Державного бюро розслідувань, резонансний злочин датують січнем 2020 року. Під час чергування  коп з колегою на службовому авто переслідував водія скутера, який їхав без реєстраційного номера.

Патрульні не вимагали від нього зупинитися. Тому чоловік навіть не підозрював, що його переслідує поліція. Коли скутерист зменшив швидкість, один з правоохоронців підбіг до нього та вдарив кулаком у голову. Зовні все виглядало, як напад, оскільки той не представився і не висунув жодних вимог.

Від переляку та нерозуміння, що відбувається,  скутерист намагався залишити місце пригоди. Але поліцейський заскочив на скутер і вже під час руху продовжував бити та душити чоловіка. Від чергового удару по голові громадянин впав та втратив свідомість. Проте патрульний продовжив його бити. Свідками події стали кілька перехожих.

Водій скутера потрапив до лікарні з відкритою черепно-мозковою травмою та низкою супутніх травм тіла. Як наслідок, він отримав інвалідність.

Копи запропонували постраждалому оплатити його лікування, аби той не подавав проти них заяву, але обіцянку не виконали. Навіть більше: намагалися запевнити, що знайшли його вже лежачого на узбіччі дороги.

Слідчі ДБР вручили поліцейському повідомлення про підозру у перевищенні влади та службових повноважень, що супроводжувалось насильством та такими діями, що ображають особисту гідність потерпілого, за відсутності ознак катування (ч. 2 ст. 365 КК України).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗЛАМАВ РЕБРА ЗАТРИМАНОМУ: ПОЛІЦЕЙСЬКОМУ НА ЧЕРНІГІВЩИНІ ПОВІДОМИЛИ ПРО ПІДОЗРУ

 

Процесуальне керівництво здійснюють прокурори обласної прокуратури, оперативний супровід – ДБР.

Фото – ілюстративне

Источник

Новости Украины