Корисні властивості пасти з твердих сортів пшениці

Коли дієтологи говорять про продукти, які дозволені на правильному харчуванні, то виявляється, що серед них є макарони з твердих сортів пшениці. Скільки років поспіль ми вважали, що макарони це дуже калорійний продукт, який протипоказаний при схудненні. А виявляється, що їх не тільки можна, а і потрібно вживати тим, хто слідкує за фігурою. Але головне, щоб це були макарони (або як їх ще називають італійці — паста) з твердих сортів пшениці. Пасту у Львові сміливо можна замовляти тим, хто худне.

Чому при схудненні дієтологи радять вживати пасту з твердих сортів пшениці?

  • Тверді сорти пшениці багаті на корисні мікроелементи, такі як залізо, цинк, калій, які позитивно впливають на метаболізм і підтримують здоров’я організму.
  • Велика кількість вітамінів групи В, які покращують роботу всієї нервової системи. А ще, якщо ви займаєтесь у спортзалі, допомагає швидко відновити сили.
  • Пшениця твердих сортів містить велику кількість клітковини, яка покращує перистальтику кишківника та роботу травної системи.
  • Як не дивно, але така паста містить високий вміст білка, який швидко насичує організм та позитивно впливає на настрій людини.
  • Тверді сорти пшениці містять рідкісні ненасичені жири, які знижують рівень поганого холестерину. А також позитивним чином впливають на стан шкіри, волосся тощо.
  • Цей харчовий продукт не сприяє підвищенню рівня інсуліну в крові.

Тож, як бачимо, користь від такого продукту дійсно велика. А які ще є секрети до вживання такої пасти під час схуднення?

Секрети, які дозволять пасті стати ще більш дієтичною

  1. Додавати до страви білок. Протеїн чудово поєднується із пастою з цілозернового борошна, так що сміливо можете додати до страви курину або індичину грудку. Якщо ви є вегетаріанцем, м’ясо замініть на гриби чи тофу.
  2. Подавайте з низькокалорійними соусами. Замініть калорійні вершкові соуси на овочеві, приготовані на оливковій олії. Наприклад, використовуйте томатний соус, приготований самостійно.
  3. Додавати до пасти багато різноманітних овочів. Це можуть бути кабачки, баклажани, морква, броколі, цвітна капуста та інші. Так ви ще більше додасте до раціону клітковини, такої необхідної для метаболізму. До того ж овочі просто скарб природних вітамінів і мікроелементів.
  4. Відмовтеся від твердого сиру для пасти. Якщо дуже полюбляєте сир і не можете відмовитися від цього продукту, додати трішки з низькокалорійних сирів: адигейський, Фета, моцарела.

Тож вживайте улюблені макарони під час дієти, тільки вибирайте правильні сорти. А допоможе вам в цьому ресторан корисної та смачної їжі Tomatinа.

Новости Украины