Коваленко — на звільнення, Чаус може стати новим головою Чернігівської ОДА

Сьогодні, 28 липня, Кабмін погодив призначення В‘ячеслава Чауса на посаду голови Чернігівської ОДА. Тепер рішення про звільнення діючої голови Анни Коваленко та призначення на цю посаду Чауса повинен прийняти Президент України Володимир Зеленський.

На засіданні Уряду В‘ячеслав Чаус виступив з промовою, в якій окреслив перші кроки на посаді голови.

­– Перше, і найголовніше, це налагодження дієвого, конструктивного діалогу з громадами. Це те, чого зараз не вистачає в області. Ми маємо об‘єднатися навколо цілей сталого розвитку, навколо ініціатив Президента, і разом спільно розвивати Чернігівщину. Хочу зупинитися на «Великому будівництві». Тією інформацією, якою володію я, темпи і динаміка виконання проєктів, які є на Чернігівщині, вкрай низькі. Це потрібно змінювати негайно і радикально. Також хочу торкнутися питання охорони здоров‘я. Оскільки минулого року в рамках благодійного проєкту групи «Нафтогаз» був активно долучений до благодійної допомоги лікарням країни. І хочу зазначити, що обласна адміністрація має перестати бути статистом, а має стати надійною міцною ланкою між кожною конкретною лікарнею та профільним міністерством.

Також у своїй промові В‘ячеслав Чаус зазначив, що левова частка його життєвого та трудового досвіду пов‘язана з Чернігівщиною. Одружений, виховує трьох дітей. Останні 6 років пропрацював у «Укргазвидобування» на посадах директора за напрямком, а зараз заступником генерального директора, 4 з 6 років був членом правління цієї компанії.

Після промови прем‘єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що пан Чаус має гарну біографію, тому сподівається, що В‘ячеслав прикладе максимум зусиль для того, щоби бути надзвичайно ефективним головою облдежраміністарції.

Співбесіди з профільним Міністром він пройшов вдало. Запитань від членів Уряду не було.

Источник

Новости Украины