Країни Східної Європи готуються до нової хвилі українських біженців – Reuters


Країни Східної Європи готуються до нової хвилі українських біженців – Reuters

Беженцы из Украины в Польше (Фото: EPA-EFE/Pawel Supernak)

Країни Східної Європи готуються до можливої нової хвилі українських біженців, оскільки Росія обстрілює електро- та теплові електростанції, а президент Володимир Зеленський 3 листопада заявляв, що 4,5 мільйона мешканців України не мають електроенергії. Про це повідомляє Reuters.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Вважається, що близько 6,9 мільйона людей є внутрішньо переміщеними особами в Україні. Країни Східної Європи, такі як Словаччина та Угорщина, готуються до припливу в найближчі місяці, пише агентство.

«Збільшення кількості відчувається, і це очікується. Наразі воно зросло на 15%», — сказав Роман Договіч, координатор допомоги у східному словацькому місті Кошице.

  • Об’єднана енергосистема України зазнала масованих ракетних атак 10, 11, 17, 22 жовтня та 2 листопада. Від обстрілів постраждало майже 40% енергетичної інфраструктури, через що в Україні почалися стабілізаційні відключення електрики. 
  • В Укренерго та ДТЕК заявили 7 листопада, що на відновлення електромережі потрібно від 2 до 5 тижнів.
  • 8 листопада у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській областях проводилися позапланові аварійні відключення електроенергії. 

Джерело

Новости Украины