Краматорськ попрощався з директором ЗОШ №24 Краматорська Ганною Бородавкіною


3 лютого Краматорськ попрощався з директором ЗОШ №24 Краматорська Ганною Бородавкіною. Вона загинула 1 лютого разом з чоловіком під час обстрілу міста. Смерть подружжя стала шоком для всіх, хто знав цю прекрасну родину.


“Я досі не можу повірити, що її немає серед нас”, — говорить Алла Олександрівна Пиріжок, вчитель вищої категорії та вчитель-методист, яка керувала ЗОШ №24 протягом 24 років. Саме вона запропонувала кандидатуру Ганни Бородавкіної на посаду директора.

“Коли мені дуже обережно про це сказала донька — я здригнулась,не хотіла вірити. З 22.00 до ранку ми слідкували за повідомленнями у соцмережах, що там відбувається, біля будинку Ані. Я сподівалася, що її загибель — це помилка, що все ще з ясується.

Повірила тільки тоді, коли у соцмережах з явилось її фото та офіційне повідомлення. Цілий день я потім згадувала….. Ось вона у 1997 році прийшла в нашу школу працювати вчителем української мови та літератури. Закінчила ЗОШ 5, Слов янський педагогічний інститут. Музичну школу по класу скрипки. Добра, лагідна посмішка. І таким вчителем вона була завжди.

Спокійна, відповідальна, старанна. Її дуже любили учні. «Наша Аннушка», — так називали її учні, у яких вона була класним керівником. Дуже порядна людина. Саме ці риси я взяла до уваги, коли прийшов час шукати собі заміну, і запропонувала Аню на посаду директора ЗОШ 24. Висококласний фахівець, вона не хитрувала, завжди працювала в старших класах, де учнів треба було готувати до зно, а це дуже відповідально. Виховала двох дітей — сина й доньку. Чудово співала у шкільному учительському «Оксамиті». Я читала відгуки людей у соцмережах, тих, хто її знав — учнів, батьків — все тільки правда: «чуйна, добра». Уже пройшов день, Аню поховали. А я все не вірю, що її немає серед нас. Вона мала стільки планів….. 

Через тиждень педрада, атестація вчителів. Але все це вже без Ані…”, — з сумом заначила Алла Олександрівна.


“Ця людина варта того, щоб про неї пам’ятали. Варта найкращих слів. Ганна Валеріївна була дуже теплою, доброю, чуйною людиною. Вона все життя присвіятила дітям, школі. 26 років  вона вчила та виховувала дітей. І робила це прекрасно, професійно, з повною віддачею, в душею, з любов’ю до учнів та своєї роботи.

Ганна Валеріівна мала великий авторитет у учніві, батьків та своїх колег. Її оточували люди, які мали такі ж погляди, цілі. Згуртований колектив, колектив однодумців.

Ганна Валеріівна була дуже щирою людиною, завжди готова була прийти на допомогу.  Всю війну ми працювали пліч-о-пліч, вирішували проблеми, обговорювали шкільні питання…

Ганна Валеріївна була дуже хорошою людино, якої нам всім буде не вистачати”, — сказав начальник управління освіти Краматорська Денис Сисоєв.

Випускниця ЗОШ №24 Краматорська, помічниця народного депутата України Максима Єфімова Оксана Черникова створила відео на згадку про педагога.


. “А фейсбук нагадує, які ми були щасливі… ще нещодавно… і такі плани… і стільки мрій…”, — написала Оксана Черникова у Фейсбуці. 

Світла память прекрасній людині і талановитому педагогу.

Для тих, хто хоче допомогти родині, реквізити картки сина Андрія:

5457082220813864 ПриватБанк, 5375411505256078 Монобанк, Бородавкин Андрій Костянтинович.

 

 

 

 

Джерело

Новости Украины