Кредитори України продовжують борговий мораторій до 2027 року

КИЇВ. 25 березня. УНН. Група офіційних кредиторів України продовжила мораторій на погашення боргу до 2027 року, поки діятиме програма Міжнародного валютного фонду для фінансування України. Про це повідомляється у заяві Міністерства фінансів Канади, пише УНН.

Група кредиторів України заявила 24 березня, що надає фінансові гарантії на підтримку схвалення МВФ програми для України.

Цитата

«Надання фінансових гарантій Групи кредиторів України тягне за собою… продовження мораторію з 1 серпня 2022 року на період дії програми МВФ (2023-2027 роки) відповідно до національного законодавства країн-кредиторів», — ідеться у заяві.

Деталі

Група погодилася «щойно ситуація стабілізується чи пізніше до завершення програми МВФ (2027 рік)» на додаткові кроки для полегшення кредитного навантаження на Україну. Група обіцяє запропонувати боргове рішення, «що відповідає параментрам програми МВФ, за умови, що зовнішні приватні кредитори нададуть врегулювання питання заборгованості щонайменше на таких же сприятливих умовах».

Також Група кредиторів закликала всіх інших офіційних двосторонніх кредиторів «якнайшвидше досягти угоди з Україною про врегулювання питання заборгованості щонайменше на таких же сприятливих умовах»

Група, як вказано, продовжить «тісну координацію та оцінку ситуації» за підтримки МВФ та Світового банку.

Довідково

Група кредиторів України включає Канаду, Францію, Німеччину, Японію, Велику Британію та Сполучені Штати Америки. До спостерігачів Групи входять Австралія, Австрія, Бельгія, Бразилія, Данія, Фінляндія, Ірландія, Ізраїль, Італія, Корея, Нідерланди, Норвегія, Іспанія, Швеція та Швейцарія.

Джерело: УНН

Новости Украины