Кременчужанин здійснив сходження на турецький Арарат (ФОТО)

Підкорення вершини!

Відомий у Кременчуці керівник Пологового будинку Радомир Сербін здійснив сходження на турецьку гору Арарат. Висота цієї вершини — 5165 метрів, написав чоловік на своїй сторінці в соцмережі Facebook.   

Як зазначається, температура повітря на вершині гори вже була мінус 10, при тому, що літо в Туреччині в самому розпалі. А вітер — 20 м/с.  

«У моєму житті було багато вершин, але тільки ця з каменю та льоду. Ця гора — справжня серйозна п ‘ятимісячна з усіма її атрибутами: вічний льодовий пік, лавина, камені, відсутність кисню і вимагає обов’ язкової акліматизації при сходженні», — розповів Радомир Сербін.

Сходження на Арарат тривало цілих п’ять днів. На вершині чоловік пробув лише 10 хвилин. До того, як дістатися вершини, організм людини весь час намагається акліматизовуватися. Для цього, висоту ночівель у наметах поступово збільшували. 

Останню ніч кременчужанин провів на висоті 4200 метрів і ця ніч була безсонною. Оскільки, на такій висоті практично не можливо заснути, навіть, не дивлячись на втому.   

«Плюс головний біль, без апетиту, дихання при будь-якому фізичному тягарі – прояв високої гіпоксії. Вихід на штурм вершини о 01:00», — додав чоловік.   

Перед світанком сходження по скелі відбувалося тільки у світлі ліхтаря. Вже о 08:00 мешканець Кременчука був на вершині Арарату.  

«Гору підкорити не можна, на неї можна лізти тільки якщо гора дозволена. Це було складно? Так, це важко. Це дуже складно. Кілька разів я просто хотів впасти на сніг і померти», — поділився враженнями з користувачами Fb керівник Полового будинку.   

Раніше, видання 05366 повідомляло: «Відправитися у Карпати: УЗ запускає відомий потяг «Київ-Рахів».  

Радомир Сербин

Источник

Новости Украины