Кремль має намір здерти з росіян компенсацію за санкції ЄС: ціни на газ підвищать

Росія втратить 40 млрд доларів через енергетичні санкції ЄС. Компенсуватиме ж ці гроші народ – Кремль має намір зобов’язати бізнес купувати фіксований обсяг газу і платити за нього навіть у разі, якщо цим паливом не скористалися. Крім того, для населення ціни будуть підвищено до ринкового рівня.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі «Орестократія» шеф-редактор OBOZREVATEL Орест Сохар. Він зазначив: росіяни мають платити за газ у 4 рази більше, щоб компенсувати «шалені втрати».

«Ціни по країні будуть підвищені ціни до рівня ринкових, при чому — навіть для всього «скрєпного» електорату. … Кожному росіянину доведеться додатково заплатити 300 доларів на рік. На сім’ю з чотирьох осіб це вже 1 200 доларів», – йдеться у повідомленні. .

При цьому наголошується: пекінські домовленості «навіть близько не компенсують» втрати РФ через енергетичний бан ЄС. Які лише за офіційними даними становлять 40 млрд доларів.

«Умови 30-річного газового контракту між Москвою та Пекіном засекречені, але цю інформацію можна пробити за даними китайської митниці. Виходить, що комуністи купують блакитне паливо у 3-5 разів дешевше, ніж ЄС», – йдеться у публікації. Так, зазначається:

  • КНР платить РФ за газ близько 195 доларів за тис. куб. м – «правда, подекуди вартість доходить до 290 доларів (у разі ринкових коливань)»;
  • у довгострокових контрактах із країнами ЄС ціна була на рівні 1 000 доларів, а спотова вартість (купити зараз) сягала 3 000 доларів.

«Росія програла газову війну в Європі. Тепер за це платитимуть усі «великороси». … Кремль поступово привчає співвітчизників, що їм слід платити за свої імперські переконання, як і за право проживати в «великій державі», й, звісно, за скрєпи. Черговий чек рашисти отримають за енергетичну незалежність ЄС від «Газпрому», – резюмує автор матеріалу.

Джерело

Новости Украины