Квартири, будинки, нерухомість в Києві: екс-губернатора Донецької області Павла Кириленко підозрюють у незаконному збагаченні

Екс-губернатора Донецької області Павла Кириленко підозрюють у збагаченні під час перебування на державній посаді. 

На засіданні 15 серпня прокурори просили взяти Кириленка під варту з можливістю внесення застави у розмірі 120 мільйонів гривень. Національне антикорупційне бюро повідомило, що його підозрюють у збагаченні на понад 56 млн грн.

За даними НАБУ, у 2020−2023, обіймаючи посаду керівника ОВА, підозрюваний набув 21 об’єкт нерухомості та люксовий автомобіль, зареєструвавши майно на родичів своєї дружини.

Мова про 7 квартир у Києві та Ужгороді загальною площею 688,5 кв. м, будинок під Києвом площею понад 220 кв. м, два гаражних бокси, шість паркомісць, три нежитлових приміщення загальною площею понад 190 кв. м та автомобіль ВМW Х3.

Водночас різниця між вартістю вказаного майна та наявними коштами посадовця та його дружини становила 56,2 млн грн. За даними Gorlovka.ua, його дружина — горлівчанка.

Підозрюваний не вказав набуте майно у деклараціях особи, уповноваженої на виконання функцій держави, за 2020, 2021, 2022 та 2023 роки.

Нагадаємо, Кириленко родом із Макіївки. Народився 1986 року в Макіївці. У 2008 році закінчив Національну юридичну академію України ім. Ярослава Мудрого в Харкові. Ярослава Мудрого в Харкові. У правоохоронних органах працював з 2008 року. Починав кар'єру з помічника прокурора.

Вищий антикорупційний суд переніс засідання щодо обрання запобіжного заходу для голови Антимонопольного комітету Павла Кириленка на 27 серпня. 

Варто прочитати і цей матеріал: 

Мама "ватница", брат офицер спецслужб "ДНР": что известно о родственниках губернатора Донецкой области

Джерело

Новости Украины