Купують ліхтарики, батарейки та повербанки: у Вінниці зріс попит на енергоносії

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Фото: Суспільне Вінниця

У Вінниці зріс попит на енергоносії та освітлювальні прилади після обстрілів РФ об'єктів енергетичної інфраструктури в Україні. Також у місті ввели графіки ощадливого режиму використання електроенергії. Чи будуть в області віялові відключення електрики та як до них готуються вінничани – дізнавалося Суспільне.

Через терористичні атаки РФ ситуація в енергосистемі тривожна, але контрольована, каже технічний директор "Вінницяобленерго" Віктор Степанець. Наразі важливо, аби люди ощадливо споживали електроенергію.

"Ми провели роз'яснювальну роботу серед населення, аби вони розумно споживали енергію та не створювали навантажень. Тоді сумарно складеться позитивний результат, який позитивно вплине на загальну ситуацію по енергетиці в державі. Це використання наших побутових електричних приладів в не піковий час навантаження: це ранковий максимум з 6 до 9 ранку і вечір з 17 до 23 години. Радимо у цей час проявити свою громадську позицію і допомогти енергосистемі", говорить Віктор Степанець.

За два дні, за словами Степанця, кількість використання електроенергії в області зменшилась на 4 відсотки, у Вінниці – на 8. Якщо вінничани і далі будуть ощадливо споживати електроенергію, це дозволить уникнути віялових відключень.

Новости Украины