Лідер збірної України Липовий покинув європейський клуб та став гравцем «Прометея»

Олександр Липовий перейшов в «Прометей»

Захисник національної збірної України з баскетболу Олександр Липовий повернувся в Суперлігу. Гравець підписав контракт з «Прометеєм» з Кам’янського.

Олександр Липовий є одним з ключових гравців збірної України. Останні три сезони він виступав у Греції за «Промітеас». І навіть став срібним призером першості. Та попри ще рік контракту, гравець покинув клуб. Eurohoops писав, що причиною була зарплата, яка стала непідйомною для бюджету клубу.

 

 

 

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Such a good 3 seasons I have with @promitheas_patras I want to say thanks to organization of Promi and to all stuff and ofcorse to the coach Makis who was believe in me during this times. Fans With you we have place Of Greek legue Final Greek Cup And top 8 of EuroCup Thank you for all I’m all the time feel like we are real family . For some reasons I should leave the team and I wish you a good year .Good luck.

Допис, поширений Oleksandr Lypovyy (@l.y.p.o.v.y.y) 23 Вер 2020 р. о 8:57 PDT

В Україні ж в активі захисника виступи за «Київ», «Донецьк», «Будівельник» та «Динамо». Встиг він пограти і за сербську «Црвену Звезду», грузинську «Віту», угорський «Шольнок» та грецьку «Трікалу».

До теми «Дніпро» отримав суперників у групі Кубка Європи ФІБА після вильоту з Ліги чемпіонів

Липовий має чималий міжнародний досвід. У попередньому сезоні він у Єврокубку зіграв у 14 матчах, набираючи 8,9 очка, роблячи 3,3 підбирання та 1,7 передачі в середньому за 26,4 хвилини на майданчику. Тож зможе допомогти «Прометею» в їх дебютний сезон в Кубку Європи ФІБА. Команда потрапила до однієї групи в «Київ-Баскет» та болгарський «Рілскі Спортіст». Четвертий суперник у квартеті ще не визначився.

Варто відзначити, що у ФІБА перенесли початок старту Кубка Європи аж на 6 січня. Календар матчів буде відомий згодом.

Источник

Новости Украины