Лікар Елла Россоха: «Нелікована в дитинстві косоокість може призвести до значного зниження зору»


Лікар-офтальмолог Центру сімейної медицини №1 Краматорська Елла Россоха проінформувала, коли треба пройти обстеження на диплопію.   «Диплопія, яку зазвичай називають двоїнням в очах, є станом, коли ми бачимо 2 предмета замість одного існуючого. Коли подвоєння спостерігається в обох очах, тоді мова йде про бінокулярну диплопію.

Якщо говорити зрозумілою мовою, то, наприклад, водій може побачити 2 машини, що їдуть йому назустріч, але насправді є лише 1-а. Або ж дитина може побачити 2 книги на столі, коли перед нею знаходиться лише 1-а.

Існують такі види диплопії: горизонтальна (зображення знаходяться поруч) вертикальна (зображення спрямовані вгору та вниз) діагональна

Двоїння в очах може бути присутнім увесь час (постійне) або з’являтися та зникати (періодичне). Найчастішою причиною бінокулярного двоїння у дітей є косоокість.

Важливо приділяти увагу зору дитини з самого дитинства. Якщо є ознаки косоокості, необхідно звернутися за консультацією до дитячого лікаря-офтальмолога Центру сімейної медицини №1 м. Краматорська та пройти ретельну діагностику.   Нелікована в дитинстві косоокість може перерости в бінокулярну диплопію або призвести до значного зниження зору».   Контакти call-центру: 050-357-07-05 095-274-18-02 42-00-98 050-458-33-75 (амбулаторія в м. Київ)

Джерело

Новости Украины