Лікарні міста отримали сучасні кардіографи

Міська рада та Гуманітарний Хаб «Житомир» / Humanitarian Hub «Zhytomyr» передали лікарням міста кардіографи японського виробництва.

Йдеться про КП «Лікарня №1», КП «Лікарня №2», Дитячу міську лікарню та Центр первинної медико-санітарної допомоги.

«Вони потрібні в кожному відділенні. І їх точно забагато не буде. Гуманітарний Хаб «Житомир» вже не вперше допомагає. Вони постійно підтримують і військових, і лікарні. Десятки тонн медикаментів, військове спорядження для ЗСУ. Хаб планує завезти вантажівки для наших військових, а ми, як місто, закуповуємо безпілотники. Гарна співпраця дає результати», каже Житомирський міський голова

Марія Місюрова, заступниця міського голови зазначила: «У нас є дві великі міські лікарні, на які ми передамо більшу кількість кардіографів. Але Центр ПМСД та дитяча лікарня також отримають обладнання. Це сучасні кардіографи, у нас вони є. Але це таке обладнання, яке постійно потрібно оновлювати. Ми дуже вдячні ГумХабу. Обладнання стане в нагоді перш за все відділенню реанімації, приймальному та кардіології. Перевага такого обладнання в швидкості обстеження»

«Кардіографи дуже якісні. Надалі будемо доповнювати. Таким чином, до кінця року передамо 12 кардіографів», — каже Донатас Піскун, співзасновник Гуманітарного хабу «Житомир»

«Ми сподіваємось, що дане обладнання забезпечить наші лікарні на роки. І працюватиме якісно та швидко. Методика — стандартна, наш персонал навчений. Дуже вдячні за дане обладнання. У стаціонарі ним обстежуються майже всі пацієнти. А це 10 тисяч людей на рік!», — додав Денис Матяш, медичний директор КП «Лікарня №1»

 

 

Джерело

Новости Украины