Ліквідовують наслідки російських обстрілів: рятувальники Хмельниччини отримали нагороди у своє професійне свято

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Сьогодні більше 200 рятувальників Хмельниччини отримали нагороди. Зробили це у День професійного свята. Серед тих кого відзначили, зокрема й рятівники, що працювали на деокупованих територіях.

Про це Суспільному розповів заступник начальника Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області Андрій Козак.

"Які безпосередньо залучалися до ліквідації тих чи інших наслідків, підкреслюю, ризикуючи власним життям та здоров’ям. Крім того, серед нагороджених є люди, які більшість року знаходяться в ротації на сході країни, це і розмінування, це і проведення інженерних робіт".

За словами Андрія Козака, рятувальники Хмельниччини також ліквідовують наслідки російських обстрілів області. Минулого року, під час повторного удару росіян, загинуло двоє співробітників.

"На превеликий жаль, загинули 2 наших колеги. Це Сергій Севрук і Владислав Дворак".

День рятувальника, 17 вересня 2024. Суспільне Хмельницький

Рятувальник Микола Баран близько 2 років працює над розмінуванням. Зокрема, виконував завдання у Харківській області та на Донеччині.

"Дуже багато є вибухонебезпечних предметів, які несуть загрозу для життя населення. Люди проживають на даних територіях. Замінованість є дуже велика. Роботи ще дуже багато, на багато років".

Рятувальник Ростислав Слинюк розповів, гасив пожежу нафтопродуктів, яка виникла внаслідок російської атаки на Хмельниччину.

"Найперше — врятувати людські життя. Це перші наші пріоритетні завдання. А потім все інше — майно".

Для таких пожеж використовують спеціальні костюми. Вони витримують надвисокі температури. За словами Ростислава Слинюка, війна внесла свої корективи і в роботу пожежників.

"Звичайно більше роботи, бо додалася ще й ця агресія. І так роботи вистачає".

Для порятунку людей, зокрема використовують спецавтівку "Богун", що плаває у воді, розповів водій-рятувальник Артем Лещук.

"По воді, снігу, по болоту, прохідність взагалі. Для порятунку людей у важкодоступних місцях".

Андрій Козак зазначив, щорічно близько 30 одиниць нової техніки, а також спецзасоби отримують рятувальники Хмельниччини, зокрема від Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Новости Украины