Литва на прохання українського уряду передасть для ЗСУ ще 14 БТРів

Литва на прохання українського уряду передасть для ЗСУ ще 14 БТРів

Фото: kam.lt

Литва схвалила передачу ЗСУ України 14 бронетранспортерів М113, про що раніше просив український уряд. Про це повідомляє литовське Міністерство оборони.

Передачу бронетранспортерів М113 ініціювали Міноборони та Збройні сили Литви у відповідь на прохання українського уряду до союзників допомогти Збройним Силам України у відбитті російської агресії, йдеться у повідомленні відомства. БТР покликані допомогти ЗСУ у розмінуванні та є безоплатним внеском Литви у підтримку, яку надає коаліція з розмінування на чолі з Ісландією.

Очікується, що вантаж прибуде до України наприкінці цього тижня, наголосило оборонне відомство Литви.

Наприкінці травня уряд Литви схвалив виділення 13,5 млн. євро на придбання радарів повітряного спостереження, які будуть передані для коаліції з пошуку засобів протиповітряної оборони України, яку очолює Німеччина. А 20 травня влада Литви заявила, що західні країни мають виробити чіткий план перемоги України у війні проти Росії. Він повинен включати детальний графік виробництва озброєнь як у країнах Заходу, так і в самій Україні, графік постачання всіх видів озброєнь, а також безперервний потік фінансування.
Джерело

Новости Украины